Работата по автомагистрала Черно море“ е на етап избрани две

...
Работата по автомагистрала Черно море“ е на етап избрани две
Коментари Харесай

Регионалният министър: Избираме между две трасета на АМ Черно море

Работата по автомагистрала „ Черно море “ е на стадий определени две трасета, на които би трябвало да се направи екологична оценка. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков в " Неделя 150 ".

Така че заложените в бюджета 1 милиарда лева за автомагистрали ще стигне, защото имаме друга степен на планова подготвеност за другите планове.

Ако за всичките имахме подготвени план и издадени позволения за градеж, то тогава трябваше да разполагаме с няколко милиарда, изясни Андрей Цеков.

По автомагистрала „ Хемус “ плановата подготвеност е такава, че за секторите от 1 до 3 има позволение за градеж, за секторите от 4 до 6 ще бъдат издадени в границите на може би май месец, уточни Цеков. Ние имаме едни възлагания от 2019 – 2020 година на автомагистрала „ Хемус “, без да има никакви планове.

По думите му възлаганията на петте автомагистрали, по които се работи, са правени без поръчителство на плановата подготвеност.

" По принцип не е обикновено страната да строи пет автомагистрали. Но по този начин са предоставени. ", уточни министър Цеков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР