“Работата ни в Bulgaria Wants You е да бъдем мост

...
“Работата ни в Bulgaria Wants You е да бъдем мост
Коментари Харесай

Иван Христов: Работата ни в Bulgaria Wants You е да бъдем мост между хората и частния бизнес 


“Работата ни в Bulgaria Wants You е да бъдем мост сред най-ценния запас на България, а точно хората и частния бизнес. Героите на 21-ви век са елементарните хора. За елементарните хора в България никой, с изключение на частният бизнес, не прави нищо ”, сподели съоснователят на Bulgaria Wants You Иван Христов в предаването “Тази неделя ”.

Според Христов има дефицит на всевъзможни фрагменти. “Обикновените хора в България изнемогват. 2022 година бяхме в Мюнхен, там направихме анкета, която сподели, че над 50% от хората споделят, че са напуснали България, тъй като са търсели по-добро обучение за децата си. Над 45% споделиха, че са търсели по-добро икономическо развиване за себе си и по-достоен живот ”, сподели той.

“Ние отиваме при българите, с цел да им кажем, че в България, в действително време стартира да се развива и да предлага по-добри предложения ”, добави Христов.

“Тенденциите се обърнаха и в последните няколко години следим увеличение на чистата миграция, т.е. повече са имигрантите, в сравнение с емигрантите. Повече хора се връщат, в сравнение с отпътуват. Една от главните аргументи беше Коронавирус рецесията, само че по-късно тази наклонност се резервира ”, сподели изпълнителният шеф на АИКБ Добрин Иванов.

Той акцентира, че още преди Коронавирус рецесията главен проблем на бизнеса бе неналичието на квалифицирани фрагменти. “След рецесията още веднъж сме очевидци на един нажежен пазар на труда. В момента в България безработицата е към 4%. Това е и равнището на естествена безработица ”, добави Иванов.

“Около 2 млн. българи считаме, че живеят отвън границите на страната. За да е по-лесна сметката работим с 1 млн., от тях към 30% са с висше обучение, а към 50% са със приблизително обучение ”, сподели той.

Според него България е вложила огромна крупна сума в образованието на тези български жители.

Христов направи и план, че България е вложила 25 милиарда лв. в стопанската система на Европа и Европейски Съюз.

Събитията на Bulgaria Wants You са изцяло безвъзмездни, само че изискват регистрация на.

Повече гледайте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР