Работата на учителя е една от най-отговорните професии. А може

...
Работата на учителя е една от най-отговорните професии. А може
Коментари Харесай

IZZI и модерният учител

 Работата на учителя е една от най-отговорните специалности. А може би повече отвсякога слага педагозите пред провокации и тества тяхната резистентност.

Онлайн или онлайн? Как да се провежда образователният развой? Въпросите са доста, а напрежението в допълнение основава тягостно чувство в  ежедневната работа на учителите, което пък от своя страна се отразява на децата и на родителите. Получава се циничен кръг.

Решения има доста - възстановяване на успеваемостта, предварителна подготовка на уроците, повече самообладание. Това неизбежно ще отнеме време. Има и друг метод - да се доверим на сигурни сътрудници и експерти, които да оказват помощ на учителя за качествено осъществяване на образователния развой.

Този вид платформи също са няколко, само че в този случай ще се спрем на на издателство Клет България.

Предназначение и функционалност

IZZI е предопределена за работа с възпитаници в начален и прогимназиален стадий. За тях са основани и наличните сега със свободен достъп запаси. Платформата е жива и доста постоянно бива обновявана с нови извършения, виртуални уроци и образователни пособия. Постепенно тя ще става налична и за класовете от гимназиалния стадий на образование.

Всеки преподавател елементарно може да си направи регистрация в платформата, която незабавно му отключва редица потребни функционалности и принадлежности, които да улеснят работата му.

Съдържанието е разграничено в разнообразни категории и може да бъде филтрирано за елементарен и бърз достъп. Например може да се филтрира по клас, по предмет или непосредствено да потърсим съответно заглавие - и това е интензивно за цялата банка от над 50 000 просветителни ресурса, налични на платформата.

Още със самото влизане в IZZI учителят може да модифицира и настрои изгледа на платформата по своя личен усет. Да смени тематиката от светла на тъмна, да реалокира менюто с настройки там, където ще му бъде най-удобно, и напълно да я персонализира, тъй че да му е елементарно и прелестно да борави с нея - въпреки всичко това е класната му стая.

Виртуална бяла дъска, интерактивно наличие

Ако нещо в действителност липсва на учителите, това е може би дъската. Тук тя е виртуална, само че пък има всички детайли, които да я създадат допустимо най-функционална и реалистична. Текст, молив, с който да се написа на ръка, гумичка - всичко належащо, което да я направи комфортна за учителя и да му служи по този начин, както и елементарната дъска.

Всички запаси в IZZI са съобразени с възрастта на децата, които ще ги употребяват. Уроците са пригодени за другите класове, а материалите са интерактивни и съумяват елементарно да привлекат интереса на децата.

Представете си, че преподавате сложна за усвояване материя на своя клас и би трябвало да им разкажете по какъв начин са подредени планетите в Космоса. Да, постоянно могат да прочетат в учебника и да видят картинка. Тук обаче картинките са неразривна част от урока, който дружно разглеждате, а грабващите изображения са допълнени от забавни видеа и 3D извършения, които разрешават на децата да вземем за пример сами да наместят всяка планета в слънчевата система с превъртане на мишката.

Ако до момента учителят е отделял доста време за инспекция на домашни или задания,  този проблем е решен с автоматизираната инспекция на всяка задача, която предлага. С натискането на един бутон учителят схваща по какъв начин персонално се е показал с упражнението всеки един от учениците му и може да реши има ли потребност някой от тях от в допълнение внимание.

Говорейки за настройки и интерактивност, учителят може да настройва шрифта, тъй че да е комфортен и да се вижда от всяко дете, а платформата предлага и функционалности за деца със характерни просветителни потребности, с цел да направи ученето за тях и за преподавателя доста по-лесно.

Класовете също са виртуални

Какво е виртуален клас и по какъв начин той може да се ръководи отдалечено да вземем за пример? На първо място, тези класове могат да бъдат създавани и с други цели, даже в случай че учениците не са наложително в отдалечена форма на образование. Учителят има опцията да си основава обособени групи и да добави в тях колкото деца реши. Така може да направи специфична група за възпитаници, които имат потребност от в допълнение внимание, или пък група за деца, които ще се приготвят за съревнование, и да работи единствено с тях. Всеки от инструментите в платформата разрешава лесното ръководство на образователното наличие и персонализиране към всеки един или пък към всички възпитаници.

Независимо по какъв начин ще продължи образователният развой, добре е да знаем, че можем да разчитаме на платформа, с която свободно да управляваме ученето - както в клас, по този начин и като извънкла
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР