Работата на техниката на Обходния път на Монтана е затруднена

...
Работата на техниката на Обходния път на Монтана е затруднена
Коментари Харесай

Поради сневалеж и почистване път II-35 Троян – Кърнаре е ограничен за тежкотоварни автомобили

Работата на техниката на Обходния път на Монтана е затруднена от коли, неподготвени за зимни условия

Поради сневалеж и разчистване е лимитирано придвижването на тежкотоварни коли по път II-35 Троян – Кърнаре.

Двадесет и седем снегопочистващи машини обработват републиканските пътища в област Монтана. Работата им на първокласния път I-1 при Обходния път на Монтана е затруднена от голям брой спрели коли, които не са готови за придвижване при зимни условия. Екипи на Областно пътно ръководство – Монтана и на пътноподдържащата компания оказват подпомагане за евакуиране на авариралите коли, с цел да се възвърне трафикът във допустимо най-кратък период. Две машини обезпечават проходимостта на пътя през прохода „ Петрохан “.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост, да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни ръководства наблюдават прогнозите на синоптиците по региони и дружно с пътноподдържащите компании ще подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където температурите са по-ниски и има предпоставки за хлъзгавост и заледявания изключително рано заран. Целта е превантивните, а по-късно и снегопочистващите действия да стартират оптимално бързо при прогноза за утежняване на времето, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР