Работата на репортерите на NOVA Марин Николов и Владислава Тричкова

...
Работата на репортерите на NOVA Марин Николов и Владислава Тричкова
Коментари Харесай

Отличие за NOVA: Марин Николов получи награда за професионална и гражданска етика

Работата на репортерите на NOVA Марин Николов и Владислава Тричкова бе отличена високо по време на шестото издание на журналистическия конкурс „ Светове и цветове “ на Сдружението на испаноговорещите публицисти в България.

Разследващият публицист на NOVA Марин Николов завоюва премията „ Самуел Франсес “ за професионална и гражданска нравственос в категория „ Телевизия “ . Тя бе присъдена за следствието му „ Синхрон на ползи “, което разкрива нерегламентирани роднински връзки и източване на еврофондове за земеделие.

„ Изненадан съм, че огромната испаноговераща общественост е забелязала и гледала следствията ми, с цел да ги номинира и удостои с самопризнание. То значи доста за мен, тъй като имам вяра, че в проверяващата публицистика да бъдеш етичен, значи да бъдеш експерт, и противоположното “ - сподели Марин Николов.

Сдружението на испаноговорещите публицисти в България номинира и Владислава Тричкова за преписка от и за испаноезичния свят. Репортерът на NOVA е създател на следствието „ Разработка: Окупатори “, което наблюдава по какъв начин работи незаконна група на българи, контролираща бизнес с обири и плът в Испания.
 Владислава Тричкова NOVA-->
„ За мен е голяма чест, че тази номинация е точно за следствието, което направихме с операторите Емил Александров и Георги Георгиев. То е извънредно значимо, тъй като не приказваме единствено за тарторите и прелестно проведената незаконна група. Говорим и за орисите на деца. На малолетни девойки, продадени от родителите си, с цел да крадат или проституират. И забележете - цената им зависи от уменията в кражбите! А най-страшното е, че българските институции, виновни за сигурността на децата у нас, не знаеха за случая. Сигнали при тях не бяха постъпвали. Тези деца в този момент са някъде... дали в България или по света - никой не знае. Може и да са при родителите си, които към този момент един път са ги продали “ - показа Владислава Тричкова.

Миналата година тя получи премия в същата категория за изцяло отразяване на събитията към референдума и изборите в Каталуния.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР