Работата на Прокуратурата не е да говори пред медиите и

...
Работата на Прокуратурата не е да говори пред медиите и
Коментари Харесай

ПП-ДБ викат на изслушване в парламента Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров

Работата на Прокуратурата не е да приказва пред медиите и да дава квалификации на народните представители, а да управлява следствия и да повдига обвинявания в съда. Това показват в своя позиция от коалиция Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) по абсурда сред основния прокурор, началника на Националната следствена работа и неговия заместител. 

От ПП-ДБ допълват, че ще извикат на чуване в Народното събрание Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров, " с цел да дадат отговори на следните въпроси ".

Коалицията изрежда и въпросите:

- Кои каузи са на трупчета и кои политици са изнудвани с тях?

- Кой е изпращал есемеси на основния прокурор по какъв начин и по кое време да упражнява активността си?

- Кой е оказвал напън върху Висш съдебен съвет, с цел да изиска оставката на основния прокурор?

- Кои са политиците, с които си приказва основният прокурор?

- Защо Борислав Сарафов се опасява за живота си и през днешния ден получи защита от Министерство на правораздаването?

Според ПП-ДБ, в случай че България желае да стане естествена европейска страна, институциите би трябвало да стартират да работят, без значение кои са хората в тях.

" Затова приоритет на ПП-ДБ е дълбока конституционна промяна, която да подсигурява правдивост и тъждество пред закона за всички българи ", приключва позицията във връзка свадите в прокуратурата.

Главният прокурор се зарече, че е време да се почисти " политическият отпадък " по адрес на политиците в Народното събрание, като упрекна непосредствено водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че желае да го в профил. 

Междувременно през днешния ден се чака ПП-ДБ да реши дали дефинитивно затваря вратата за ръководство с ГЕРБ-СДС, откакто обединението изиска да разиска дейностите си с политическите си органи.

Българска социалистическа партия към този момент се отдръпна от договарянията и разгласи, че няма да поддържа ръководство с първия мандат и няма да взе участие в него, откакто в началото планираше да разиска на пленум предлагането на номинираната за министър председател Мария Габриел за експертен кабинет.

Корнелия Нинова обаче съобщи, че решението на Изпълнителното бюро на партията няма нищо общо с изказването на основния прокурор, отхвърли му да подаде оставка и последвалите обвинявания на Борислав Сарафов към него. Сарафов изиска защита и съобщи, че се опасява за живота си.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР