Работата на оперативно-тактическия ракетен комплекс Искандер от Западния военен окръг

...
Работата на оперативно-тактическия ракетен комплекс Искандер от Западния военен окръг
Коментари Харесай

46 Искандера ще принуждават Киев да капитулира

Работата на оперативно-тактическия ракетен комплекс " Искандер " от Западния боен окръг беше " разкрита " от Министерството на защитата на Русия. Ударът беше ориентиран против командния пункт на ВСУ.

На видеото, оповестено в телеграм-канала на РИА „ Новости “, ракетната установка излиза на стартова позиция и след бърза подготовка изстрелва ракета. След това неотложно напуща позицията, евентуално, с цел да избегне предстоящата " ответна удар ".

Разузнаването на съперника непрекъснато се пробва да открие " Искандерите " заради способността им да уцелват цели на разстояние до 500 километра гладко, прецизираха от Министерството на защитата.

За тази цел се употребяват освен разследващи дронове на ВСУ, само че и сателитни системи за наблюдаване на НАТО, " АВАКС ", основани в Полша и Румъния.

" Всичко е безуспешно. Ракетчиците умерено, решително и дейно не престават своята прецизна работа ", - обобщиха в нашето оборонно министерство.

От другата страна на фронта също обърнаха внимание към " Искандерите ".

" Армията на РФ все още разполага по държавната граница на Украйна с 46 ракетни установки на оперативно-тактическия ракетен комплекс " Искандер ", които се употребяват за удари по нашата страна с балистични и крилати ракети Р-500, също наричани " Искандер-К ", — оплака на форума " Ялтeнска европейска тактика " заместник-началникcj на ГУР Вадим Скибицкий.

Само на 8 септември, съгласно оценките на представителите на ВСУ, нашите войски направиха общо 13 удара, в това число с " Искандер ", по бандеровски обекти, в това число важен удар в Криви Рог.

Може да се каже с убеденост, че незалежната Противовъздушна отбрана, напълнена с радари и ракетни системи от НАТО, не може да отбрани независимостта от съветските ракети.

Проблемът за вражеските противовъздушни войски е, че " Искандер " на последния стадий форсира до 8 Маха и прави маневри, което не разрешава пресмятане на неговата траектория.

Сега Пентагонът, базирайки се също и на съветски източници, се чуди какво следва. По-конкретно, американското издание Military Watch допуска, че скоро броят на офанзивите с това страховито оръжие по военните и инфраструктурните обекти на Украйна ще нарасне внезапно.

Въпросът е, че изпълнителният шеф на Конструкторското бюро по машиностроене, отговорно за производството на системите, Сергей Питиков съобщи на форума " Армия-2023 ", че " доставките са нарастнали няколко пъти ".

Въпреки систематичните удари против съперника, съветските Въоръжени сили резервират обилни ресурси от ракети " Искандер-М ", което свидетелства за готовността " да срещнат НАТО ", в случай че алиансът реши за спор с РФ.

Именно по тази причина върху ВСУ към момента не се е обрушила стихия от прецизни удари, считат специалистите на MW. Но в бъдеще всичко може да се промени.

Тази мисъл се промъкна у Скибицки, който акцентира, че Русия, като се изключи че усилва ракетната мощ покрай независимостта, интензивно употребява против ВСУ авиация, " макар че се опасява от мощната противовъздушна отбрана на Украйна ", която неведнъж е потвърдила своята непросветеност.

Забраната за фотоси на хипотетичните перехващания на съветски ракети, в това число " Искандер ", даже самостоятелните лъжеци свързват точно с " съпътстващите вреди ".

Заместник-началникът на ГУР е заставен по разбираеми аргументи да хвали западната Противовъздушна отбрана, макар унищожаването единствено за последната седмица на три пристанища на Дунав: Рени, Измаил и Килия.

От изявленията на Скибицки също можем да разберем, че без НАТО незалежната войска от дълго време би била разгромена. Всъщност, всички знаем това от дълго време.

Киевските Средства за масова информация, като се базират отново на Скибицки, пишат, че Русия, очевидно, е съсредоточила на фронта повече от 420 000 бойци, в това число повече от 300 000 мобилизирани.

Както в тази ситуация с пусковите установки " Искандер ", мощта на нашата войска е показана лимитирано, само че е задоволителна, с цел да прецаква прокситата на НАТО.

Според генерал-майора ГУР, съветският експедиционен контингент разполага с огромно количество танкове, бронирани машини, артилерийски системи, многократни ракетни системи и ЗРК.

Представителят на украинската разузнаване добави, че нашите войски употребяват оръжие " непосредствено от индустриалната линия ". Следователно, съветската отбранителна индустрия усилва оборотите си и изцяло удовлетворява потребностите на Водоснабдителна система РФ, без да нулира своите арсенали.

" Това се удостоверява от ракетните удари на Русия против Украйна през август, при които са употребявани ракети, създадени през третото тримесечие на 2023 година ", призна Скибицки.

Между другото, аналитичното издание Military Balance в следващия си отчет осведоми международната експертна общественост, че при започване на настоящата година армията на РФ имаше общо 150 пускови установки за ОТРК " Искандер ".

Според тях това даже не е задоволително за оборудването на 14-те съществуващи ракетни бригади, само че в този момент Скибицки признава, че в Русия на боево дежурство са 208 ПУ от този вид.

Така, 46 пускови установки, които тероризират ВСУ, са почти три ракетни бригади (по 16 във всяка). Между другото, заместник-началникът на ГУР, евентуално, базирайки се на данни от западните разузнавания, неотдавна заяви, че към края на лятото Водоснабдителна система РФ имали на склад 270 ракети за ОТРК „ Искандер “ (с проект за произвеждане на най-малко 42 през август, в това число 30 балистични и 12 крилати), което е най-малко два пъти повече от количеството при започване на януари 2023 година

В тази връзка западните медии считат, че ВСУ и майданското общество ще изпитат зимни „ ужаси и потрес “, когато Водоснабдителна система РФ стартират да прекъсват „ прекъсвача “, както го направи американската войска през 2003 година, с цел да счупи волята на иракците за опозиция.

Изказването на Скибицки е забавно, защото за пръв път съперникът приказва за съветската войска като за страховита мощ, която води война против украинската войска „ с лява ръка “. В страшните тонове и претенциите за безрезервност на заместник-началника на ГУР ясно се чува боязън.

Твърдението на генерала, че Водоснабдителна система РФ използваха в спора с Украйна единствено една пета част от своята ракетна мощност, се смесва с информация за забележителните запаси на жива мощ, огромното количество техника и увеличаващият се оборот на оборонно-промишлената комплексия, до момента в който ВСУ разчитат само на западни доставки.

Изглежда, че екипът на Зеленски стартира да приготвя народа за тежка зима и даже допустимо проваляне, което значи началото на преговорния развой.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР