Работата на компютър е все по-неотменима част от нашия ежедневен

...
Работата на компютър е все по-неотменима част от нашия ежедневен
Коментари Харесай

Защитете очите си: Седем съвета за почивка при продължителна работа на компютър

Работата на компютър е все по-неотменима част от нашия всекидневен живот, само че дългите часове пред екраните могат да провокират отмалялост и натоварване на очите. В тази публикация ще ви представим седем потребни съвета, които ще ви оказват помощ да почивате очите си и да поддържате здравословното им положение до момента в който работите на компютър.

Редовни почивки: Важно е да вършиме постоянни почивки от работата на компютър. Отделете няколко минути на всеки час.

Мигайте постоянно: Когато работим на компютър, постоянно забравяме да мигаме обикновено. Активното намигване оказва помощ за задържане на влагата в очите и понижава риска от сухота и зачервяване.

Настройте осветлението: Осветлението в стаята, където работите, би трябвало да бъде уместно. Избягвайте прекалено ярка или тъмна светлина, която може да натовари очите ви. Осигурете си уместно и отмерено осветяване.

Регулирайте настройките на екрана: Правилните настройки на екрана могат да понижат напрежението върху очите. Регулирайте яркостта, контраста и цветовете на екрана в сходство с желанията си.

Използвайте антирефлексно покритие: Приложете антирефлексно покритие на екрана на вашия компютър или носете специфични очила с антирефлексно покритие. Това ще понижи отблясъците и отразяванията, които могат да уморят очите ви.

Правилната позиция на тялото: Поддържайте вярна позиция на тялото, като регулирате височината на стола и монитора. Оптималното разстояние сред очите ви и екрана е към 50-70 сантиметра.

Редовните извършения упражнения за очи: Очните извършения могат да оказват помощ за релаксацията на очите и понижаване на напрежението в тях. Търсете и изпълнявайте елементарни извършения за очите, които ще подобрят циркулацията и гъвкавостта им.

Съобразяването с тези седем съвета за отмора на очите при работа на компютър може да ви помогне да предотвратите отмалялост и стрес върху очите си. Запомнете, че здравите очи са ключът към работливост и положително здраве при работа с компютър.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР