Р ешихме да организираме тази среща днес, за да се

...
Р ешихме да организираме тази среща днес, за да се
Коментари Харесай

Стефан Янев: Неотложни проблеми в пътния бранш

Р ешихме да организираме тази среща през днешния ден, с цел да се срещнем с неотложни и значими проблеми на строителния отрасъл, който се занимава с инфраструктурата и има отговорности както по построяването, по този начин и по нейното поддържане.

Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев при започване на срещата с управлението на Българска браншова камара "Пътища ".

В диалога участваха също министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова, заместник-министърът на правораздаването Иван Демерджиев, изпълнителният шеф на Агенцията по публични поръчки Миглена Павлова и шефът на АДФИ Стефан Белчев.

"Многократно е ставало въпрос за съществуването на систематични проблеми. Опитваме се, търсим решение, в този смисъл е и този разговор и тази среща, която през днешния ден организираме, точно в устрема да търсим решения. Какви ще бъдат те - уповавам се да имаме някакъв напредък. Малко - доста, когато и както успеем, въпросът е, че в действителност би трябвало да търсим решения, тъй като проблемите са доста. Преди началото на зимния сезон би трябвало да сме наясно и да имаме визия и решение по какъв начин тъкмо ще се извърши поддръжката на пътищата и нужната организация за задачата. В тази връзка сме поканили задоволително специалисти, задоволително представители на сектора ", съобщи още министър-председателят, представен от "Фокус ".



Очаквайте детайлности

Миналата седмица Българската браншова камара "Пътища " излезе на народен митинг. Организаторите на митинга настояха за разплащане на насъбраните отговорности към изпълнителите от пътния отрасъл от страна на страната, възобновяване на настоящите възлагания, за поддържане на пътищата в възможно експлоатационно положение, както и написан проект - стратегия за развиване на републиканската пътна мрежа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР