R&B изпълнителят Ар Кели е осъден на 30 години затвор

...
R&B изпълнителят Ар Кели е осъден на 30 години затвор
Коментари Харесай

30 години затвор за R&B звездата Ар Кели

R&B изпълнителят Ар Кели е наказан на 30 години затвор за управление на траяли десетилетия старания за набиране и склоняване на младежи и дами за секс.

Съдия Ан Донъли произнесе присъдата във федералния съд в Бруклин съвсем година откакто 55-годишният Кели беше наказан от нюйоркско жури.

" Присъдата е произнесена: Кели е наказан на 30 години ", заяви в Туитър прокуратурата на Съединени американски щати за източния регион на Ню Йорк.

Прокурорите упорстваха съдът да вкара изпълнителя на " I Believe I Can Fly " зад решетките за най-малко 25 години, като обявиха, че той към момента " съставлява сериозна заплаха за обществото ".

През септември Ар Кели беше приет за отговорен по всички девет обвинявания, които му бяха повдигнати, в това число най-сериозното - за рекет.

" Действията му бяха нагли, манипулативни, контролиращи и насилствени. Той не сподели разкайване или почитание към закона ", пишат прокурорите в бележката си за присъдата.

Адвокатите на Кели приканиха за по-лека присъда с оптимален период от към 17 години.

Присъдата идва малко повече от месец преди да стартира подборът на правосъдни заседатели в обособения, дълго отлаган федерален развой против Кели в Чикаго на 15 август.

По това дело се твърди, че Кели и двама негови някогашни съдружници са фалшифицирали процеса за порнография на артиста през 2008 година и са прикрили дългогодишни полови похищения над малолетни.

 Добави изложение

Музикантът, който в миналото доминираше на R&B сцената, е подложен на правосъдно гонене и в други две щатски юрисдикции.

Осъждането на Кели в Ню Йорк се възприема като крайъгълен камък за придвижването #MeToo: Това беше първият огромен развой за полово принуждение, в който множеството обвинители бяха чернокожи дами.

Това беше и първият случай, в който Кели беше изправен пред наказателни последствия за насилието, което съгласно слуховете в продължение на десетилетия е причинявал на дами и деца.

Прокурорите бяха натоварени със задачата да потвърдят виновността на Кели за рекет - федерално обвиняване, което нормално се свързва със синдикатите на проведената престъпност и което представяше Кели като началник на дружество от сътрудници, които са улеснявали злоупотребите му.

Като приканиха 45 очевидци, измежду които 11 хипотетични жертви, те усърдно показаха схемата на закононарушенията, които съгласно тях роденият като Робърт Силвестър Кели е правил години наред безнаказано, възползвайки се от славата си.

За да осъдят Кели за рекет, правосъдните заседатели трябваше да го признаят за отговорен за най-малко две от 14-те " предикатни действия " - закононарушенията, които са детайл от по-широкия модел на нелегално държание.

Свидетелските показания, които трябваше да потвърдят тези действия, включваха обвинявания в обезчестяване, дрогиране, отнемане от независимост и детска порнография.

Обвинителите му описваха събития, които постоянно се отразяваха едно на друго: Много от хипотетичните жертви настояват, че са се срещнали с артиста на концерти или в търговски центрове, а по-късно членове на антуража му са им връчили листчета с данни за контакт с Кели.

Няколко от тях настояват, че им е било казано, че той може да подкрепи стремежите им в музикалната промишленост.

Но прокурорите настояват, че вместо това всички са били " индоктринирани " в света на Кели - готови за секс по негова волност и държани в послушание посредством " насилствени средства за надзор ", в това число изолираност и жестоки дисциплинарни ограничения, чиито записи бяха пуснати пред журито.

Основна тематика в делото заема връзката на Кели с починалата певица Аалия.

Кели написа и продуцира първия ѝ албум, преди да се ожени нелегално за нея, когато тя е едвам на 15 години, тъй като се опасява, че тя е бременна от него.

Бившият му управител призна в съда, че е подкупил чиновник, с цел да получи подправена идентификация, позволяваща сключването на съюз, който по-късно бива анулиран.

 Добави изложение
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР