Qualcomm споделя планове за широкомащабно внедряване на сателитни комуникации към

...
Qualcomm споделя планове за широкомащабно внедряване на сателитни комуникации към
Коментари Харесай

Връзка през Космоса: Смартфон производители вграждат сателитни технологии

Qualcomm споделя проекти за широкомащабно внедряване на сателитни връзки към устройства с Android, добавяйки лични технологии към последните, написа Вероника Кристер в IlinDeal.

Този понеделник стана прочут фактът за на съдействие сред Qualcomm Inc и група компании, произвеждащи смарт телефони, основани на Android. Партньорството ще се концентрира върху даването на новата опция за сателитни известия на устройства. Новината беше обявена от Reuters. Qualcomm се характеризира като най-големият снабдител на чипове за свързване на мобилни телефони към безжични мрежи за данни, географски ситуиран в Сан Диего, Калифорния.

Компанията неотдавна разгласи съдействие с Honor, Nothing, OPPO, Vivo и Xiaomi. Целта на партньорството е да пусне на пазара смарт телефони с Android със спътник. Характеристика на сателитните връзки е, че евентуалният консуматор ще може да остане " в мрежата ", където телекомуникационните мрежи не са налични. Освен това при започване на тази година Qualcomm разгласи нова разработка, наречена Snapdragon Satellite. И в този момент последният ще бъде показан на " сътрудниците ", само че времето е по-спорно.

Анализаторите допускат, че телефоните с Android със Snapdragon Satellite ще стартират да се популяризират през втората половина на годината, само че сателитната съгласуваност в началото ще бъде лимитирана до съвместими устройства в Северна Америка и Европа. Qualcomm също акцентира, че уголемява наличността на Snapdragon Satellite в цялата си гама от бъдещи процесори, което значи, че сателитната съгласуваност скоро ще бъде налична на телефони с Android в категориите от междинен клас, висок клас и премиум.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР