Qualcomm представи най-новия си мобилен чипсет, който се присъединява към

...
Qualcomm представи най-новия си мобилен чипсет, който се присъединява към
Коментари Харесай

Qualcomm представи мощен чипсет за изкуствен интелект на мобилни устройства

Qualcomm показа най-новия си мобилен чипсет, който се причислява към серията Snapdragon 7 Gen 3. Става дума за възобновяване на Snapdragon 7 Gen 2 от междинен клас, както и за прибавяне на някои нови функционалности, написа Еngadget.

Отдавна е ясно, че чиповете на Qualcomm са напът да получат интеграция на изкуствен интелект на равнище устройство, и Snapdragon 7 Gen 3 удостоверява тези упования.

Почти всеки аспект на новия чип е планиран предвид на изкуствения разсъдък, като Qualcomm твърди, че съставените елементи " дават цялостни усъвършенствания, с цел да разпалят развиването на изкуствения разсъдък в мобилните устройства ". Това би трябвало доста да форсира работата на приложенията за генеративен изкуствен интелект.

Разбира се, един мобилен процесор е доста повече от изкуствен интелект, макар че маркетингът все по-често залага на технологията, само че даже и отвън тази тематика 7 Gen 3 наподобява мощен за чипсет от междинен клас, показва софтуерното издание:

„ Той може да се похвали с 2,63 GHz оптималната скорост на процесора, 50-процентен скок в продуктивността на графичния процесор спрямо предходното потомство и невероятна енергийна успеваемост, която би трябвало да облекчи натоварването на батерията на телефона ви “.

Qualcomm също по този начин подчертава, че Snapdragon 7 Gen 3 ще спомогне за отключването на " изключителни благоприятни условия на камерата " и ще разреши засилена интеграция на 5G.

Мобилните чипсети са толкоз положителни, колкото са положителни телефоните, които зареждат, по тази причина Qualcomm афишира и партньорства с производители като Honor и Vive. Компанията твърди, че по-късно този месец ще има известие, с което публично ще бъде показан първият смарт телефон, който употребява Snapdragon 7 Gen 3. Очаква се новият чип да се появи в преди малко оповестения Honor Magic 6, показва в умозаключение Engadget.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР