Qualcomm представи най-новата си разработка — два чипа Snapdragon, предназначени

...
Qualcomm представи най-новата си разработка — два чипа Snapdragon, предназначени
Коментари Харесай

Qualcomm анонсира два нови чипа Snapdragon за смарт-очила

Qualcomm показа най-новата си разработка — два чипа Snapdragon, предопределени за идващото ново потомство смарт-очила.

Какво съставлява Snapdragon XR2 Gen 2?

Snapdragon XR2 Gen 2 е по-мощният от двата чипа и може да се похвали с 2,5x по-добра работливост на графичния процесор и до 8x по-бърза AI-производителност. Чипът е усъвършенстван да поддържа устройства със смесена действителност с разграничителна дарба на екрана до 3000×3000 на око. Освен това, обезпечава по-детайлни текстури и по-високи кадрови честоти.

Представители на Qualcomm споделиха, че XR2 Gen 2 разрешава на очилата да превключват сред VR и AR, с цел да минават към пълноцветна визия от край до край за по-малко от 12 ms. Останалите характерности включват поддръжка на устройства с 10 камери, усъвършенствани безжични скорости (до Wi-Fi 7) и 50% по-голяма енергоефективност на графичния процесор.

С какво се отличава Qualcomm Snapdragon AR1 Gen 1

За по-леките устройства като смарт-очилата, беше обявен чипът Qualcomm Snapdragon AR1 Gen 1. Той предлага усъвършенствана обработка на AI в устройството, по-добро елиминиране на шума и ехото и два ISP за усъвършенствано качество на изображението. Новият чип може също да поддържа устройства с 12MP камери (6MP за видео) и до 8 микрофона със съраунд тон.

В кои устройства ще ги забележим първо?

Благодарение на съдействието с Meta, най-новите XR и AR процесори от Qualcomm ще бъдат налични първо в новите очила Quest 3 и смарт-очилата Ray-Ban Meta, които ще бъдат пуснати в продажба през октомври. От Qualcomm споделят, че “допълнителни странични устройства ще се появят през идната година “, което значи, че Meta ще има известно равнище на лимитирана ексклузивност, когато става въпрос за потребление на новите чипове.

Става дума за очилата Meta Quest 3. След няколко месеца на анонси и осведомителни течове, очилата най-сетне бяха показани публично онлайн. Според изпълнителния шеф на компанията Марк Зукърбърг, спрямо Quest 2, този нов модел е с 40% по-тънък. Всеки обектив може да извежда изображения с 4K резолюция за всяко око. Вградените високоговорители също са получили и спомагателни усъвършенствания – те към този момент са с „ 40% по-голям диапазон на звука от Meta Quest 2 “.

Очилата са сдвоени с два Touch Plus контролера, които сега могат да се похвалят с по-добра тактилна противоположна връзка. Цените на Quest 3 стартират от $499,99 за 128GB модел, до момента в който комплектът от 512GB коства $649,99. Началото на продажбите е планувано за 10 октомври.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР