Qualcomm показа първия прототип на 5G смартфон по време на

...
Qualcomm показа първия прототип на 5G смартфон по време на
Коментари Харесай

Qualcomm показа макет на своя референтен 5G смартфон



Qualcomm сподели първия първообраз на 5G смарт телефон по време на конференция в Пекин. Устройството ще разполага с модема Snapdragon X50, поддържащ 5G NR. Това е ранна версия на стандарта, регламентиращ работата на мобилни устройства в диапазона под 6 GHz и при милиметрови талази (mmWave).

Устройството е основано, с цел да служи като референтен дизайн за останалите компании, планиращи да основават апарати въз основата на решения от Qulacomm.

Прочетете още: Европейска комисия санкции Qualcomm с 1,2 милиарда $

Според Fudzilla пoказаният макет е малко по-едър от типичните смарт телефони от класа на Samsung Galaxy Note 8. От функционалностите се загатва двойната задна камера.

Референтният смарт телефон бе обявен през октомври 2017 година Тогава от Qualcomm обясниха, че това е първият подобен модем, подобаващ по мярка за вграждане в смарт телефон (предходните с били прекомерно едри и неикономични). От компанията допълват, че не престават работа по смаляване на X50. В момента модемът е съпоставим по повърхност с нокътя на кутрето, като се чака тя да бъде понижена двойно.

По време на Световния мобилен конгрес (MWC 2018) в Барселона, започващ в края на февруари, ще бъде извършена друга презентация, отдадена на X50. Ще бъде показано с каква скорост той може да предава данни. Тя би трябвало да доближава “няколко гигабита в секунда”.

От Qualcomm оповестиха още, че Snapdragon X50 ще се употребява в продуктите на още 18 производителя. Сред тях са Asus, Fujitsu, HMD Global, HTC, LG, Oppo, Sharp, Sony, Vivo, Xiaomi и ZTE. Първите серийни артикули се чакат през 2019 година Първите мрежи пък се чакат още в границите на актуалната.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР