Qualcomm, един от най-големите производители на микрочипове в световен мащаб,

...
Qualcomm, един от най-големите производители на микрочипове в световен мащаб,
Коментари Харесай

Производителят на чипове Qualcomm ще съкрати над 1200 служители в Калифорния

Qualcomm, един от най-големите производители на микрочипове в международен мащаб, редуцира работната си мощ.

Базираната в Сан Диего, Калифорния компания ще редуцира към 1258 работни места в Калифорния, съгласно декларация в Калифорнийския отдел за развиване на заетостта. Засегнатите чиновници включват тези, основани в Сан Диего и Санта Клара на голям брой функции, от инженери до юрисконсулти до човешки запаси, като съкращенията на работни места идват към 13 декември.

Новината за уволнението идва към месец откакто компанията разгласи договорка с Apple за даване на 5G чипове най-малко до 2026 година Qualcomm също е снабдител на чипове за новообявената Meta Quest 3.

Но в диалог с анализатори през август основният финансов шеф Акаш Палхивала предизвести, че компанията ще предприеме самодейни ограничения за понижаване на разноските, защото компанията е изправена пред намаляващи доходи.

„ Като се има поради нашия ангажимент за оперативна дисциплинираност, ние самодейно ще използван дейности за спомагателни разноски “, сподели Палхивала по време на диалога през август. „ Докато не забележим устойчиви признаци на възстановяване на основите, нашата оперативна рамка не допуска неотложно възобновяване. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР