Qualcomm е завела нов съдебен иск срещу Apple, този път

...
Qualcomm е завела нов съдебен иск срещу Apple, този път
Коментари Харесай

Qualcomm заведе ново дело срещу Apple, този път заради Intel

Qualcomm е завела нов правосъден иск против Apple, този път обвинявайки производителя на iPhone, че е споделил патентован код с огромния съперник при чиповете Intel, оповестяват от Bloomberg.

В правосъдния иск се показва, че Apple е нарушила контракта си Qualcomm, обвързван със софтуера, който се употребява от мобилните чипове за взаимоотношение с останалия хардуер в телефона. Това е следващото дело от серията правосъдни борби сред двете компании, които започнаха през януари. Тогава заведе дело против Qualcomm, обвинявайки производителя на чипове, че желае прекомерно високи такси за потреблението на своите патенти.

В момента Apple употребява в своите артикули както чипове на Qualcomm, по този начин и на Intel. Неотдавна обаче стана ясно, че компанията от Купертино обмисля да се откаже изцяло от Qualcomm точно поради правосъдните борби сред двете компании.

Ако Qualcomm загуби Apple като клиент, това би понижило приходите на производителя от Сан Диего с към 7,5 на 100. Чиповете на компанията се употребяват всеобщо в Android основаните телефони, като прогнозата й за първото фискално тримесечие удостоверяват постоянното финансово състояние на Qualcomm. Търсенето на по-скъпи телефони в Китай е една от аргументите за увеличаващите се доходи на американската компания. В свое изказване пред вложителите тя разгласи, че предстоящите й доходи за интервала ще са в размер на $5,5 мрлд. До $6,3 милиарда Това значи облага от всяка акция в размер на 85 до 95 цента.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР