“QD9 е името на нова платформа за обмяна на идеи,

...
“QD9 е името на нова платформа за обмяна на идеи,
Коментари Харесай

Клубът на Дарик за креативни и предприемчиви хора “QD9” с дебютна среща е Посолството на Италия

“QD9 ” е името на нова платформа за обмяна на хрумвания, смяна на процеси, менторство на млади обществени иноватори и образуване на нов вид събития, основана от Дарик радио. Идеята на платформата, построена на правилото на частен клуб, е да събере на едно място хора, които имат капацитета да движат обществото напред. Иновативни специалисти, които да построяват среда за реализация на изобретателни предприемчиви хрумвания и планове.

“Амбицията ни е да помогнем на хората с хрумвания да имат достъп до повече благоприятни условия за реализация на фантазиите си в България. Дълг е на Дарик като частна национална медия да подчертава повече върху опциите за реализация на смелите хрумвания ”, казаизпълнителният шеф на Дарик Христо Христов.

Не е инцидентно, че първата среща на клуба на Дарик се случва в Посолството на Италия в София.

“Италия за нас е образец за съчетаване на културни натрупвания и софтуерен напредък. Като страна-символ на ловко потребление на “soft power ” благоприятни условия — от просвета и дизайн, през мода и музика, до просвета, архитектура и спорт — Италия е модел за това по какъв начин да се развива едно модерно общество. За нас е същинска чест, че Н. Пр. Джузепина Дзара, дипломат на Италия в България, реши да отвори посолството на страната за първата среща на членовете на клуба ”,споделя програмният шеф на Дарик Константин Вълков.

Първите членове в клуб “QD9 ” са поканени от екипа на Дарик радио след доста изчерпателен избор. Екипът на медията пое ангажимент пред тях да дава думата за смислените им хрумвания за развиване на обществото, да предизвика спор и полемика по значимите тематики, които засягат развиването на страната.

Фокус на първата среща ще бъдат “soft power ” — опциите, които има България, с акцент върху модерната просвета. Специални посетители, които ще вземат присъединяване в срещата сарежисьорът Явор Гърдев, музикантите Теодора Цветкова и Trombobby, както и министърътна културата Кръстю Кръстев.

Клуб “QD9 ” е платформа за напредък. Създаден в последните дни на 2023 година от екипа на Дарик радио, “QD9 ” поема отговорността да съобщи себе си, да поддържа обществения си статус на частен клуб и платформа за хора с хрумвания за развиването на България.

Организиран от екипа на Дарик радио, както и наши съидейници и сътрудници, клубът е създаденна база полезностите, които отстояваме. Членовете на “QD9 ” са от изобретателни промишлености и предприемаческа общност; преобладаваща възраст: 25 - 54години. От тематиките на специфичните срещи с членовете на клуба, до дрес кода, този клуб е неофициален, изобретателен и другарски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР