Qatar Totalenergies Open, полуфиналАнет Контавейт – Йелена Остапенко 6-1, 6-4Анет

...
Qatar Totalenergies Open, полуфиналАнет Контавейт – Йелена Остапенко 6-1, 6-4Анет
Коментари Харесай

Контавейт прекъсна серията на Остапенко на полуфиналa в Доха


Qatar Totalenergies Open, полуфинал

Анет Контавейт – Йелена Остапенко 6-1, 6-4

Анет Контавейт ще играе на първия си WTA 1000 край откакто отстрани Йелена Остапенко на полуфиналите в Доха. По този метод естонката записа девети следващ триумф, като в това време прекъсна серията на съперничката си от също толкоз поредни победи. Контавейт не остави подозрение в превъзходството си, приключвайки дуела единствено за 68 минути.

В утрешния мач за трофея международната №7 ще се изправи срещи Ига Швьонтек или Мария Сакари.

Контавейт записа повече асове (4-1) и не направи нито една двойна неточност, като в това време завоюва 68% от точките си на първи сервис (28/41) против 50% за Остапенко (12/24). Естонката осъществя четири от шестте си точки за пробив (67%), до момента в който международната №13 оползотвори единствено един от своите четири брейкпойнта (25%).

В началото и двете съпернички бяха доста солидни на сервис, като в края на четвъртия гейм изглеждаше, че Остапенко ще възвърне равенството в сета при 2-2. Поисканото от Контавейт разглеждане на обстановката обаче сподели, че топката е била в навън, а след това естонката завоюва гейма и проби за 3-1. Това очевидно наруши концентрацията на шампионката на Ролан Гарос за 2017 година и тя позволи 20 непредизвикани неточности до края на сета, с което улесни доста задачата на международната №7. В същото време Контавейт продължи да показва доста невъзмутим и ефикасен тенис и завоюва 24 от идващите 26 точки, надделявайки с 6-1 в първата част.

Силната серия на естонката продължи и тя стартира втория сет с два следващи пробива, повеждайки безапелационно с 3-0. Остапенко обаче сподели борбеност и върна един от пробивите, редуцирайки пасива си до 3-2. Контавейт обаче завоюва идващото си подаване, а след това съумя да запази задатъка от два гейма и победи с 6-1, 6-4.

„Когато желаех повтаряне на онази обстановка, изоставах с 0-40 и се запитах за какво въобще беше нужно да го върша, само че в последна сметка нещата се развиха сносно. Винаги се боря за всяка точка, без значение от резултата. В последния гейм мрежата ме избави, защото бях изправена пред точка за пробив, а Йелена бе намерила ритъма си. В оня миг от мача тя играеше доста нападателно и ме сложи под съществено напрежение. Въпреки това обаче пласирах няколко доста положителни втори сервиса и съумях да затворя мача“ – разяснява Контавейт след дуела.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР