pzdnes.com За втори път бебе от Община Пазарджик се роди на

...
pzdnes.com
За втори път бебе от Община Пазарджик се роди на
Коментари Харесай

Второ бебе от Пазарджик се роди в самолет

 pzdnes.com За повторно бебе от Община Пазарджик се роди на борда на аероплан, единствено че този път самолетната компания е – Ryanair, а мястото на събитието- летище Шарлероа, Белгия. Това заяви шефката на дирекция " Гражданска регистрация на популацията “ в община Пазарджик Татяна Папазова.

Тя описа, че семейство от кметство Сарая, в което дамата е бременна в седми месец, заради липса на пряк полет до Бордо, закупува самолетни билети София-Тулуза с прехвърляне в Шарлероа. Те се връщат в обитаемо място край Бордо, където обитават и работят, след фамилната си почивка, прекарана в България.

След къс престой на летището в Белгия фамилията се качва на самолета за полета Шарлероа-Тулуза. Докато екипажът изчаква да се качат всички пасажери, дамата стартира да ражда. Командирът на полета се свързва с медицинския екип, обслужващ летището, към който бързо се причисляват и лекари от локална болница.

Екипите идват навреме и откриват, че няма време за превозване на младата родилка до лечебно заведение и ѝ оказват помощ да роди второто си дете на борда на неизлетелия заради събитията аероплан.

След трагичното си раждане, настъпило на 25.09.2019г. на летище Шарлероа в Белгия, дребният Давид, прекарва първите си близо три месеца в кувьоз на белгийска земя. След изписването си отпътува дружно с родителите си- Александър и Анелия, за Франция. А през днешния ден, година по-късно, към този момент пораснал, гостува на екипа на Дирекция " Гражданска регистрация на популацията “ при Община Пазарджик, където се одобриха белгийските му документи, и се сформира българският му акт за раждане.

През 2017 в аероплан на Луфтханза пък проплака дребният Николай, който също е от Пазарджик.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР