Пьотр Нестеров е името в българския тенис, което неотдавна нашумя

...
Пьотр Нестеров е името в българския тенис, което неотдавна нашумя
Коментари Харесай

Нестеров се бори, но пропусна шансовете си и остана на крачка от финала в Нови Сад

Пьотр Нестеров е името в българския тенис, което наскоро нашумя с изявите си и бива определян като най-големият роден гений, откакто младият варненец беше номер едно в Европа до 16г., а след това остана подгласник на континенталното състезание до 18г. и упованията за дебюта му в АТР безспорно бяха високи. Талантът по-рано през годината остави отпечатък на Фючърс шампионата от категория М25 в Скопие, когато надделя някогашния топ 200 състезател Йорис де Лооре и доближи полуфиналите, а от този миг нататък последователно надгражда в играта си и неотдавна дебютира в първите 1000 на международната класация.

19-годишният българин от началото на седмица се показва извънредно мощно, откакто започва присъединяване си на Фючърс М15 конкуренцията в Нови Сад от квалификациите и записа шест следващи победи, като в същото време в профил топ поставения в сръбския град, с цел да откри място на втори професионален полуфинал в кариерата си. В опит да доближи дебютен край младежът го очакваше привидно елементарно затруднение, по отношение на предходните му съперници, в лицето на международния номер 977 Тадеас Парулек, който се намира 22 позиции зад нашето момче в класацията на АТР.

Сблъсъкът образно сподели мощните страни в играта на варненеца, който в нескончаем интервал от срещата доминираше над съперника, но неналичието на опит на сходно равнище му попречи да е по-уверен във значимите моменти и след 2 часа и 25 минути на корта геният отстъпи пред 22-годишния чех в поредни сетове - 4:6 3:6.

В началото на дуела родният представител стоеше повече от чудесно на корта, като имаше очевидно преимущество игрово във всяко едно отношение и си обезпечи 10 брейкбола в първите две подавания на противника, само че по този начин и не откри верния път към тях реализация след куп грешки, заради което паритетът се резервира при 2:2 над 40 минути след старта на мача. След множеството пропиляни благоприятни условия от страна на младежа последва логически спад в представянето му и той на собствен ред трябваше да отразява шансове за брейк, като за наше страдание, не сподели нужната резистентност и остана обратно в резултата. Впоследствие интригата своебразно напусна корта, откакто Парулек доста усъвършенства играта си на начален удар и варненецът остана беззащитен в моментите си на ретур, а с това и бе заставен да одобри разочарованието от изпуснатия откриващ сет.

Слабите мигове за Нестеров се придвижиха и при започване на втората част, когато нашенецът позволи безумен брой неточности и съобщи сервиса си в актива на чеха. Тийнейджърът не отхвърли да се бори и беше покрай това да редуцира пасива си в четвъртия гейм, само че пропиля 11-я си брейкбол в конфликта и продължи да е в догонващата позиция на корта. За страдание, точно това изигра неприятна смешка на нашето момче от психическа позиция и грешките му зачестиха, заради което изгуби подаването си още веднъж - 2:5. Родният гений изостанал към този момент доста обратно в резултата, заигра без никакво терзание и избави три мачбола, преди с добра композиция в офанзива да върне единия от двата си пробива пасив. Пьотр даде нужната борба на четири години по-опитния чех, само че в последна сметка след следващия си слаб гейм на начален удар инкасира рибрейк, който постави и точка на разногласието в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР