Пяхме и играхме измръзнали, изнервени и гладни, а водещият се

...
Пяхме и играхме измръзнали, изнервени и гладни, а водещият се
Коментари Харесай

Самодейци от Щръклево: Бяхме обидени и унизени по време на празника в село Бабово!

Пяхме и играхме измръзнали, изнервени и гладни, а водещият се подигра с децата ни

Самодейците към Народно читалище „ Възраждане 1906 ” в русенското селоЩръклево се свързаха с редакцията на Dunavmost, с цел да изкажат дълбокото си отчаяние от отношението към тях по време на състоялия се тази събота празник в селоБабово.

" Бяхме афектирани и унизени, както от водещия, по този начин и от озвучителите ", изрекоха огорчението си и обясниха по какъв начин присъединяване им е било отсрочено без пояснение, а през това време децата са мръзнали " близо два часа по цвички на студения бетон ".

Публикуваме цялостния текст на отвореното им писмо:

Искаме да изразим възмущението си от уредниците на фолклорния празник „ Греяна ракия и зелева супа от старовремската трапеза ” в с. Бабово, община Сливо поле, област Русе, който се организира на 11 март 2023 година.

Със сигурност за хората, които бяха там, празникът е бил превъзходен, само че не и за нас самодейците от Читалище „ Възраждане 1906 ” - с. Щръклево. Бяхме афектирани и унизени, както от водещия, по този начин и от озвучителите. Потърсихме подпомагане от организаторката, само че ни обърна тил и безусловно избяга някъде. Времето ни за присъединяване по авансово изпратен график беше в 13:10 ч. Като виновни хора отидохме там още в 12:00 ч. Когато пристигна нашия ред за присъединяване и водещият реши, че би трябвало да се пуснат на сцената други сформира. И по този начин до 14:30 ч. За да не пропуснем реда си, тъй като водещият не спазваше програмата и съзнателно пропускаше нашите участия не посмяхме нито да отидем до тоалетна, нито да се наредим да си вземем храна. Да не приказваме, че с нас имаше деца, които да вземат участие измръзнали и гладни, чакащи близо два часа по цвички на студения бетон.

След като надигнахме глас и търпението ни се изчерпа, ни пуснаха на сцената. За да ни санкционират, никой не пристигна да ни даде микрофони, а записът на музиката ни беше доста „ чудноват ”. Пяхме и играхме измръзнали, изнервени и гладни. Освен всичко това водещият се подигра с децата ни, че им: „ Били замръзнали чорапогащите ” и че ще е отлично, в случай че се откажат да вземат участие.

Ние отидохме с въодушевление, с готовност да покажем (както и останалите участници), че и в с. Щръклево има младежи, които желаят са запазят българските обичаи. Може още доста да описвам за абсурда, който ни вгорчи деня, само че и това е задоволително.

Много молим да дадете публичност на нашето „ отворено писмо ", с цел да доближи до повече хора и тези, които провеждат някои събития да си вземат поука. Да се държат с почитание към участниците, които са поканили, тъй като тъкмо ТЕ вършат празника им!

С почитание,

Самодейците от с. Щръклево
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР