ПВЦ дограмата е вече основният елемент в домовете. За много

...
ПВЦ дограмата е вече основният елемент в домовете. За много
Коментари Харесай

Ако имате ПВЦ дограма вкъщи, вие трябва да знаете тези две неща!

ПВЦ дограмата е към този момент главният детайл в домовете. За доста години те са потвърдили своите качества.

Единственият проблем е, че всички ние мислим, че не е належащо да ги поддържаме. Струва ни се, че значимото е да сложим «хубави», а не евтини прозорци, тогава доста години всичко ще е наред. Обаче има два значими аспекта.

№1: Всички преносими детайли в прозорците би трябвало да се смазват.

Достаточно е смазването да се прави най-малко един път годишно. Аз персонално го върша есента, някъде октомври месец. Всичките преносими детайли от механизма могат да се смазват с моторно масло.

№2 Повечето прозорци би трябвало да са сменят към зимен режим.

Трябва да отворите прозореца, от страната на крилото проверете за съществуването на специфични болтове (пинове). За да регулирате режима на прозореца, просто завъртете болтове на крилото с помоща на шестограм(4 мм).

Вижте къде показва точката- справочник. Най-вероятно позицията му е като на часовника на цифрата 3 на циферблата.. Това значи, че прозорецът е в ”летен режим ”.

За да го прехвърлите в “зимен режим ”, е належащо точката-указател да е в поцицията на 9 часа на часовника. Превъртете го с шестоъгълник на половин цялостен ход, на 180 градуса.

Същото би трябвало да се направи и с всичките болтове на крилото до мечтаната позиция.
Защо това е належащо?

В “зимен режим ”, натоварването върху уплътнителя се усилва доста. Това е за постигането на положителната изолираност и топлота през отоплителния сезон.

През лятото, в противен случай, ще бъде по-добре, в случай че апартаментът ще стартира да “диша ”. В зимният режим уплътнителят ще се износи доста по-бързо.

Признайте, че не сте знаели всичко това, нали? Фирмите, които инсталират ПВЦ дограма, нормално не предизвестяват за тези моменти. И в случай че прозорецът ви се скапе по-бързо от естественото, това е още по-добре за тях!

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР