ПВО на Русия днес отново е свалила свой изтребител над

...
ПВО на Русия днес отново е свалила свой изтребител над
Коментари Харесай

ПВО на Русия отново е свалила свой изтребител

ПВО на Русия през днешния ден още веднъж е свалила собствен изтребител над територията на анексирания полуостров Крим, съобщиха едновременно няколко съветски Телеграм канала.

Един от считаните за най-добре осведомени измежду тях – Fightbomber, даже оповестява типа на самолета – многоцелевия военен изтребител Су-27 (първоначалното известие бе за Су-35), чиято единична цена е към $35 млн.

Той прибавя, че случаят е станал над Севастопол, като в града са включени сирените за противовъздушна защита. А публикуваните клипове са красноречиви – самолетът пада в морето край града.

На публикуваните клипове, снимани от земята, се вижда, че надолу се спуска и разперен парашут, което сочи, че водачът е съумял да катапултира и не е умрял. 

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев удостовери това в своя Телеграм канал, като написа: “В морето падна боен аероплан. Граждански обекти не са потърпевши. Пилотът е катапултирал, спретнат е от Спасителните служби на Севастопол, на към 200 м от брега. Животът му не е заплашен ”.

Това е следващ случай в Украйна, при който съветските военни смъкват простъпка собствен аероплан. През октомври 2023 година съветската Противовъздушна отбрана удари изтребител Су-34. Преди това пък съветските сили “приземиха ” без да желаят свой Су-35С, няколко Су-35С и Су-30СМ, както и някои хеликоптери Ка-52.

От началото на войната в Украйна Русия е изгубила над 100 военни самолета.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР