Путинофилите в България си съчиняват все по-абсурдни и безумни причини,

...
Путинофилите в България си съчиняват все по-абсурдни и безумни причини,
Коментари Харесай

Не, на парада на Путин нямаше българско знаме |

Путинофилите в България си съчиняват все по-абсурдни и безумни аргументи, с които да оправдаят експанзията в Украйна и търсят и под вола теле, с цел да изясняват какъв брой доста руснаците обичат българите.

Повече от скромния и комичен церемониал по случай 9-и май на Червения площад, естествено, не даде мотив за удивление от военната мощност на " могучая ", по тази причина пък в обществените мрежи бе пусната друга опорка:

На парада имаше българско знаме!

Това изказване се появи в изявления на хиляди проруски и прокремълски профили като за тиражирането на " новината " доста оказа помощ партията на Костя Копейкин. Първо " българското знаме " бе шернато във фейсбук профила на депутата и зам.-председател на Народното събрание Цончо Ганев с текст " За смут на всички евроатлантици ", а след това се появи и на формалния на партия " Възраждане ".

Естествено последва и лавина от мнения. Ето някои в " автентичен правопис ":

Bl Bedrosjan: " И дано в този ден си напомним стиховете на Дядо Вазов,които са красноречиви и ни потвърждават, че не трябва да се поддаваме на провокации и да забравяме историята си:

,,Русия, какъв брой ни плени, туй име свято, родно, благо.То в мрака бива нам величие, вяра в нашите беди........
С дньом победьi! "

Vasko Da Gama: " Велика, Русия сама против светът "

Boris Stanchev: " Ето това е памет и почитание. "

Margherita Varbanova: Да живее България! Слава на Русия! Вечна дружба сред двата народа!

Elitsa Radkova:  Българското знаме още веднъж е сложено, макар предателите от българска страна! 

Коментарите в този дух са стотици, а отдалеко знамето до трибуната, от която приказва Путин в действителност наподобява като родния трибагреник. Само че депутътът възрожденец Ганев е пуснал и снимки в по-близък проект.

Ето ги:





На тях ясно се вижда, че нещо не е наред с въпросното " българско знаме "! Върху бялото има някакви фотоси, а от горната страна някаква петолъчка, а върху зеленото е простряна някаква оранжева лента. Това, несъмнено, въобще не пречи на путинофилите да изпадат в вманиачен екстаз по какъв начин Русия е почела и българския принос за успеха над фашизма през Втората международна война.

А какво в действителност не е наред?

До трибуната на Червения площад въобще не се веят национални флагове. Това са съветски ордени, чиито знаци са ситуирани върху декор от бяло и алено. " Българското знаме " в действителност е орденът Суворов, който е основан в чест на този военачалник на 29 юли 1942 година, а от 2010 година е припознат и от Русия.

 Първата степен на войнското отличие е показана от изпъкнала звезда, направена от платина, която има пет края. Лъчите се разминават радиално по повърхността. В геометричния център на звездата има златен кръг, върху който е нанесен тъмносив гланц, както и алена линия, ситуирана в горната му част. На върха има дребна звезда от същия червен цвят. Върху кръга, в горната му част, има златен надпис, състоящ се от името и семейството на съветския генерал Александър Суворов. В долната част кръгът е рамкиран от дъбов венец, който има зелен нюанс. Също по този начин в златния кръг има изображение на самия пълководец.

Така че за отчаяние на всички путинисти в България: Не, на парада на Червения площад нямаше българско знаме! Съвсем друга тематика е дали от партия Възраждане в действителност разпространиха откровена операция или го направиха от неведение.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР