Путин ускори зеления преход на ЕС. Това каза председателят на

...
Путин ускори зеления преход на ЕС. Това каза председателят на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Путин ускори зеления преход на ЕС

Путин форсира зеления преход на Европейски Съюз. Това сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на съдбитие във връзка 50-ата годишнина на Международната организация по енергетика (МАЕ) към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, оповестява.

" Миналата година през 2023 година за първи път произведохме повече електрическа енергия от вятър и слънце, в сравнение с от газ “, съобщи Фон дер Лайен.

Фон дер Лайен напомни напъните, положени от Европейски Съюз и европейците през последните години за справяне с поредните рецесии от COVID-19 и войната в Украйна. Преди всичко тя приказва за резултатите от войната в Украйна върху енергийния проект на Европейски Съюз.

" Една от всеки пет единици сила, употребявана в Европейския съюз, идва от съветски изкопаеми горива. Днес е една на 20 ", съобщи тя. " Получаваме повече сила като цяло от възобновими източници в Европейския съюз, в сравнение с от Русия “, добави още Фон дер Лайен.

В резултат на това " опитът на Путин да изнудва нашия съюз се провали изцяло “, съобщи тя, имайки поради фрапантното понижаване на съветските газови потоци към Европейски Съюз след експлоадирането на войната.

" Напротив, той в действителност прокара зеления преход “, акцентира Фон дер Лайен.

Сега е време Европейски Съюз да работи " по-тясно с бъдещите членове на нашия съюз като Западните Балкани, Украйна, Молдова и Грузия “, означи Фон дер Лайен. Тя също има намерение да построи нови партньорства със средиземноморски страни като Тунис и Мавритания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР