Путин твърди, че украинските сили изразходват до 5000 снаряда на

...
Путин твърди, че украинските сили изразходват до 5000 снаряда на
Коментари Харесай

Путин помпа мускули: Западът не можел да се мери с Русия frognews.bg

Путин твърди, че украинските сили изразходват до 5000 снаряда дневно, до момента в който Съединените щати създават приблизително 14 000-15 000 снаряда на месец. Според съветския президент плануваните от Запада нараствания на отбранителната продукция няма да подхождат на плануваните от Русия нараствания. Путин разгласи, че Русия ще построи над 1600 нови танка до края на 2023 година и че Русия ще има повече от три пъти повече танкове от Украйна по това време.

Вероятно съветският президент се възползва от опцията да развие този разказ въз основа на отчета на The Financial Times от 19 март, съгласно който дефицитът на експлозиви спъва европейските производители на оръжия. 

Путин съпостави положението на съветската военновременна DIB с настоящата западна военна промишлена продукция, заявявайки, че Западът ще би трябвало да направи обилни жертви за цивилен планове, с цел да усили военното произвеждане по този начин, че да поддържа Украйна във войната. Той добави, че за разлика от Запада, Русия не се нуждае от несъразмерна милитаризация на стопанската система, с цел да разшири своите качества.

Тези изказвания не се поддържат. Само Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати е 10 пъти по-голям от този на Русия. Германия, Обединеното кралство и Франция дружно имат стопански системи съвсем пет пъти по-големи от тези на Русия. Съединени американски щати и техните съдружници сигурно би трябвало да създадат избор, когато обмислят да изразходват огромните суми, нужни за поддръжка на Украйна, само че изборите, пред които са изправени, не са толкоз сложни, колкото тези в Русия. 

Руският боен промишлен капацитет в действителност е безнадеждно превъзхождан от западния боен промишлен капацитет. 

Посланието на Путин има за цел да убеди Запада да отдели по-малко от този капацитет за поддръжка на Украйна, като лъжливо убеди Запада, че не може да се мери с Русия. 

Обявените от Путин цели за произвеждане на съветски танкове през 2023 година и сравненията с украинските ресурси от танкове също подценяват ограничавания промишлен потенциал на Русия да създава бързо по-модерни танкове и пренебрегват загубите на съветски танкове на бойното поле. Ще са нужни повече от шест години, с цел да се реализира задачата на Путин, в случай че се има поради скоростта за произвеждане на танкове в единствената фабрика в Русия УралВагонЗавод, която създава 20 танка на месец. 

Малко евентуално е фабриката а разшири производството на съвременни танкове като Т-90 задоволително бързо, с цел да реализира тези цели за девет месеца заради интернационалните наказания и дефицита на квалифицирана работна ръка.

Това не е единствената част от осведомителната интервенция на Путин. Вчера съветският общественик разгласи, че Русия ще разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус до 1 юли и възобнови изтощените към този момент изказвания за капацитета за нуклеарна ескалация. Това решение пристигна в отговор на оповестеното от Англия изпращане на оръжия с  обеднен уран, който е доста по-малко радиоактивен от естествения уран. Путин отхвърли изказванията на Запада, че сходни муниции са безвредни за потребление и не съдържат радиоактивни съставни елементи.

Според съветския президент ядрото на снаряда отделя " радиационен прахуляк " и може да разболее украинските жители и да навреди на околната среда на Украйна. 

Западните противотанкови муниции нормално съдържат обеднен уран, който Международната организация за атомна сила (МААЕ) отбелязва, че е " доста подобаващ за военни цели ". Такива муниции не могат да се употребяват за основаване нито на нуклеарни, нито на радиологични оръжия. Аргументът на Путин не дава отговор на обстоятелствата.

Загрижеността на Путин за благосъстоянието на околната среда в Украйна също така наподобява ненапълно неуместна като се имат поради големите вреди, които съветските сили нанесоха на земеделските земи на Украйна, да не приказваме за градовете и хората на Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР