Путин търси слаби звена в НАТО. България такова ли е?"

...
Путин търси слаби звена в НАТО. България такова ли е?"
Коментари Харесай

И ВВС не скара президента и премиера

Путин търси слаби звена в НАТО. България такова ли е? " С този въпрос стартира изявлението през седмицата за програмата Hardtalk на Би Би Си на премиера Кирил Петков , написа Дневник . "Не, въобще не ", отвърна той, и изясни, че България е "много предвидим член на НАТО и думата "слабост " не трябва въобще да бъде свързвана с нас ". ВИЖ ВИДЕО ТУК!

Следващите въпроси също бяха прями: желаете ли самолетите като военна помощ, която оферират сътрудници в алианса, кой задава тона - НАТО или София, за какво министърът на защитата наподобява на друга позиция. Отговорът бе, че помощта е призната от България като част от взаимната работа на българската войска в границите на НАТО и като инвестиция в потенциала за защита на страната.

В България не имаме вяра в остарялата концепция за сфери на въздействие, сподели Петков в отговор на запитване по какъв начин управляващите в София одобряват настояването на Владимир Путин алиансът да отдръпна инфраструктурата си. Премиерът насочи и самобитно предизвикателство към водещия, като подсети, че Уинстън Чърчил (без категорично да го споменава) е този, който е очертавал с Йосиф Сталин върху салфетка сфери на въздействие в средата на предишния век.

Той съобщи, че казаното от съветския президент е недопустимо, всяка страна, даже най-малката, би трябвало да има суверенно право да взема решение какво се случва в границите ѝ и в НАТО не може да има второкласен членове.

Петков избегна директен отговор на забележката на водещия, че Путин евентуално е по-доволен от думите на президента Радев, че Крим "в момента е съветски " и "санкциите на правят работа ", в сравнение с от позицията на премиера. Както и че в действителност двамата с Радев приказват на друг език. С президента сме на една

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР