Путин ще бъде първият, който ще посети Си Дзинпин след

...
Путин ще бъде първият, който ще посети Си Дзинпин след
Коментари Харесай

Затишие преди буря: Какви тайни ще разкрият един на друг Путин и Си Дзинпин в Пекин?

Путин ще бъде първият, който ще посети Си Дзинпин след преизбирането му за съветски президент. Защо Ердоган да не се наскърбява от това, за какво Украйна и Тайван да треперят, а Съединени американски щати да се замислят надълбоко?

Владимир Путин ще посети Китай през май. Той ще стане първият съветски президент след преизбирането му. Все още няма публично известие по този въпрос, само че пет източника потвърдиха това пред Ройтерс.

Това ще бъде 19-ото посещаване на Путин в Китай, който за последно посети през есента на 2023 година И след идването на Путин в Пекин при започване на февруари 2022 година стартира СВО. Общо водачите на двете страни са се срещали над 40 пъти на разнообразни конгреси.

Можете ли да се доверите на английската организация? В случая – безусловно. Всеки, който най-малко малко следи политиката и най-малко малко я схваща, осъзнава: при избор или преизбиране водачът на страната нормално посещава първо своя основен съдружник. Или комшия. В случая с Китай е същото. В това няма нищо сензационно.

Реципрочен жест

Между другото, Си Дзинпин направи тъкмо същото, когато посети Москва напролет на 2023 година за първото си посещаване след преизбирането му за ръководител на КНР, по време на което той тясно поддържа връзка с Путин във официална и неофициална конюнктура.

Те се смяха от сърце на заповедта за арест, издадена съвсем по едно и също време от неразбирателство, наречено Международен углавен съд (МНС) за съветския президент. Това беше деветото посещаване в Русия на президента Си, който има дългогодишно и мощно другарство с Путин.

В приветствена депеша до Путин във връзка успеха му на президентските избори Си Дзинпин уточни, че народът на Русия, под управлението на своя президент, „ е обединен в превъзмогването на компликациите и праволинейно върви напред по пътя на националното развиване. ”

Президентът на Китайската национална република също по този начин съобщи желанието си да насърчи „ по-нататъшното здравословно, устойчиво и задълбочено развиване на китайско-руското всеобхватно стратегическо партньорство в нова епоха в интерес на двете страни и техните нации “.

Този кабел беше главната история в китайските медии през последните няколко дни, засенчвайки даже добра статистика за по-бърз от упования напредък на китайската стопанска система...

Сензация – единствено и единствено до Турция

Би било сензация, в случай че Путин отиде на първото си посещаване след преизбирането си да вземем за пример в Турция. Където съветският президент от дълго време е настойчиво канен от турския водач Реджеп Тайип Ердоган.

Това, несъмнено, е мощен политик, който също има дългогодишни, близки и интимни персонални връзки с Путин. Това посещаване обаче към този момент беше отлагано и пренасрочвано няколко пъти.

Истинската причина за това е единствено една - Турция не е Китай, Анкара е ситуационен съдружник, подготвен да се промени във всеки един миг, Пекин е стратегически съдружник, с който Москва ще върви до дъно.

Турция, членка на НАТО, макар напъните на Ердоган, който от време на време може да влезе в спор със Запада (знае добре по кое време да спре) и желае да му придаде тип на велика мощ, е страна, мощно подвластна от Съединени американски щати, Англия и Европейски Съюз. По всевъзможен метод.

Си Дзинпин въобще не желае да влиза в спор със Съединени американски щати. Но той не има намерение да им разреши да диктуват нещо на Китай, да обкръжат КНР със „ хигиеничен кордон “, да лимитират търговията и прехвърлянето на технологии и, несъмнено, да „ лишават “ Тайван, трансформирайки го в нова „ Украйна “. ”.

Числа, които споделят съвсем всичко

Защо Путин отива на първото си посещаване в Китай ясно илюстрира следното: търговията на Русия с Китай, макар западните вторични наказания, пораства с невиждани темпове, а с Турция, макар че това е извънредно преференциално за нея, съществено е намаляла. На последващо място е туризмът.

Цифрите приказват сами за себе си. През 2023 година търговията сред Русия и Китай доближи рекордните 240,11 милиарда $, което е нарастване от 26,3%. Това сочат данни на Главното митническо ръководство на Китайската национална република.

Но ето сходни данни от Турция: през годината турският експорт за Русия е намалял с една трета (до 670 милиона долара), както и вносът на съветски артикули в Турция (до 1,3 милиарда долара).

Това значи, че китайците или пренебрегват, или се преструват, че съблюдават американските наказания против Русия, които бяха затегнати през декември предходната година. Но турците съществено отстъпиха под тях. И даже по-рано.

При тези условия, належащо ли е въобще Путин да върви в Турция, подклаждайки илюзии за великолепие и спасявайки известността на Ердоган в страната, като че ли прощавайки на Анкара страхливостта, която прояви към Русия по самодейност на Съединени американски щати?

Вероятно към момента е належащо да се предотврати утежняването на нещата, тъй че турците да оказват помощ по-малко на Украйна. Но в случай че има и опция да посетите Индия, която е самостоятелна велика мощ, която дължи доста на Русия и не танцува под дудката на Запада, тогава евентуално е по-добре първо да летите до Ню Делхи. След Пекин, несъмнено.

Не е чист протокол

В същото време не би трябвало да се мисли, че защото Путин неотдавна беше в Китай на доста ползотворно посещаване, визитата през май ще бъде алегорично. В смисъл: ти ми даваш - аз ти давам. Той няма да бъде подобен.

Има един проблем, който се появи преди няколко месеца, който евентуално може да замъгли и забави взаимоотношението на Русия с КНР. Това е внезапно стягане на американските вторични наказания, които удрят доста тежко комерсиалните сътрудници на Русия.

Както означи най-хубавият локален синолог Николай Вавилов в своя канал в Telegram, „ обстановката с транзакциите за доставка на съветски артикули от Китай става все по-сложна от ден дневно и изисква решение на междудържавно равнище “.

Тъй като китайските банки и компании, които вършат бизнес със Съединените щати (търговският оборот сред двете страни, съгласно публични китайски данни, макар че е намалял с 12,2% през 2023 година, възлиза на малко над $607 милиарда, единствено страните от АСЕАН и Европейски Съюз са имали повече), може да пострада от американски наказателни ограничения.

Ще би трябвало да избягвате, само че това е всичко.

Подчиняването им значи нарушение на държавната политика на неофициален съюз с Русия. Да не се подчиниш значи да понесеш огромни загуби.

Само кормчията Си Дзинпин и неговите хора във висшето китайско държавно управление (а последователите на Кимерика, а в действителност единствено Америка, към момента остават в него, изгубили предходната си мощ и влияние) са в положение да „ разрешат “ тази сложна обстановка.

В смисъл да не застрашаваме и да усилваме търговията с Русия, само че в това време да не се излагаме на американски наказания.

Това към този момент се случва без намесата на висши чиновници: китайските банки чисто официално съблюдават американските наказания. Това не пречи изключително на нищо, само че това, несъмнено, не е задоволително. Китай има хиляди банки, работещи в страната, които не се интересуват от американските закани, и даже дребните китайски банки постоянно са по-големи от нашите огромни.

Тоест, това е изцяло разгадаем проблем - просто би трябвало да го извършите, изключително с взор към бъдещето, тъй като хибридната война на Съединени американски щати с Русия и Китай ще се уголемява, до момента в който американците не я изгубят.

Не е надалеч денят, когато западните страни ще наложат на самия Китай наказания, за които даже не сме мечтали, и ще бъде мъчно за китайците да устоят без помощта на Русия, която се е приспособила към такова положение и има всичко в себе си.

Така че, в случай че Китай не ни помогне в този момент, ориста му в бъдеще ще бъде нежелана. От позиция на Съединени американски щати тя е станала прекомерно мощна, печели превъзходство в конкуренцията даже по американските правила и по тази причина би трябвало да бъде унищожена.

Ясно е за Украйна, само че в действителност ли и за Тайван?

Какво друго, с изключение на развиването на двустранните връзки, ще обсъдят Путин и Си Дзинпин в Китай? Вестник „ Ведомости “ съумя да разбере нещо, чийто източник удостовери, че визитата ще се състои през втората половина на май: това са въпроси на районната сигурност, процеса на разширение на ШОС и БРИКС.

Разбира се, ще приказваме и за Украйна и евентуално за Тайван, за връзките със Съединени американски щати, за Близкия изток. За Китай, което не всички схващат, украинската война не е евтина както финансово, по този начин и политически.

Пекин знае доста добре за какво стартира и те желаят Русия да завоюва, действайки като камуфлаж за мирни начинания, които не опонират на задачите на Москва.

Изправени пред желанието на Запада да забави развиването на Русия и Китай, които постоянно съставляват обединен фронт, Путин и Си Дзинпин също би трябвало да координират стъпките си, с цел да бъдат сполучливи. Да знаеш авансово какво ще се случи е голямо преимущество.

Вавилов, да вземем за пример, следи в голям брой образци в китайския хайлайф „ мъртвило пред стихия “. Тайван ли е? Ако е по този начин, тогава на никого няма да му пука за Украйна и тя бързо ще стане наша.

Какво от това?

Зад всичко това се крие един безспорен факт - водачите на Русия и Китай са в една лодка, застанали в борба със Запада тил до тил, като един на различен са гръб, без който успеха не може да бъде изтръгната. Това се отнася както за ориста на техните страни, по този начин и за персоналната им орис.

Ситуацията стигна надалеч, точката от която няма връщане е премината и Западът последователно изпада в нервност. Така че би трябвало да натискаме още повече - единствено напред! Русия и Китай имат всичко належащо, с цел да слагат Съединени американски щати на мястото им, за което множеството останали страни, превърнати от американците в свои васали, единствено ще ни благодарят.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед506206Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед139996Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед25600Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед20391Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед27979Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед506206Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед165960Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед139996Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед132291Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед129826Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев7760„ Юмрук
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР