Путин прекрасно знае, че не може да иска това и,

...
Путин прекрасно знае, че не може да иска това и,
Коментари Харесай

Адв. Велислав Величков: Българският премиер достойно защити честта, суверенитета и националния ни интерес

Путин прелестно знае, че не може да желае това и, че от дълго време е завършило времето на " сфери на въздействие ", в което Великите сили диктуваха на другите и се разпореждаха със суверенитета им. В XXI -ви век действителностите са други, груповите системи за сигурност също и, колкото и да им се желае на някои диктатори с тоталитарно мислене, няма по какъв начин да се върнем във Века на войните и " Желязната завеса "!

Това Путин и придворните му матръошки, отпред със Сергей Лавров, прелестно го знаят и нямат никакви илюзии, че настояването им може да бъде даже съществено обсъждано на Запад, само че си търсят оправдание за личното си държание по непознатите граници и желанията си за инвазия в суверенна страна като Украйна, които стават все по - забележими и плашещи за Света. Руските работи са си съветски, само че би трябвало да се поберат в съветските граници, другото е химера с рискови последствия!

Днес Българският министър - ръководител почтено отбрани достойнството, суверенитета и националния ни интерес от Парламентарната естрада, поддържа го с преднамерено изказване и Президентът. Така се прави, в случай че искаш да те почитат! Повечето политически сили в Народно събрание също обявиха ясна позиция в Народното събрание, до момента в който някои други комфортно си замълчаха. Но скоро, доста скоро на всички ще им се наложи да заемат ясна позиция и да се дефинират, тъй като " в случай че на стената има пушка, то тя постоянно гръмва в трето деяние ", а в случай че на една граница има цяло иръдие, то е неизбежно да не изстреля най-малко един снаряд, още повече, когато единствено един човек му държи спусъка!

И сегашните обезверени договаряния за прибирането на оръдието от сцената на " Голямата шахматна дъска " доста наподобяват на тези фалшификати на дипломатически игри и секрети диалози, приключили с грандиозния неуспех на Мюнхенското съглашение от 1938 година, след което всички знаем какво се случи. И до момента в който за Путин е обикновено да играе ролята на " Великия деспот ", то за Байдън, Джонсън и Макрон е малко непривична и смущаваща тази на Невил Чембърлейн.

Времето ще покаже, само че този път ние би трябвало да сме от вярната страна, че доста ни станаха неуспехите и злополуките! Коя е вярната ли? Простичко е - тази на свободата, демокрацията и огромната Европа.

Адвокат Велислав Величков, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР