Путин отвори кутията на Пандора и това е неговата историческа

...
Путин отвори кутията на Пандора и това е неговата историческа
Коментари Харесай

Станишев: Путин отвори кутията на Пандора, а Западът помпа украинската армия

" Путин отвори кутията на Пандора и това е неговата историческа отговорност.... Всеки ден война основава кървава вадичка и тя ще се помни генерации. Вече има и десетки хиляди починали, което утежнява възможностите за мир, само че постоянно би трябвало да се търсят шансове за политическо урегулиране ".

Това сподели пред БНР Сергей Станишев, евродепутат, ръководител на ПЕС и някогашен водач на Българска социалистическа партия.

" И двете страни в спора в Украйна се отхвърлиха от търсене на политическо решение, което е безпричинно.... Западът продължава да помпа украинската войска с оръжие, което е политика от 2014 година насам, в този момент се ускорява. Руската страна търси реванш и боен триумф, с цел да седне на масата на договарянията. Много по-разумно би било, в случай че в края на предходната година бяха положени старания за намиране на някакъв стратегически компромис ", разяснява той.

Станишев разяснява глобите на Европейски Съюз против Русия:

" Те би трябвало да бъдат доста ясно премерени като икономическо влияние. Те целят да санкционират агресора в тази война, а не да се окаже, че те ще срутен европейските стопански системи.... Транзитът на съветски газ през Украйна не е спирал - бомбите си падат, газът си тече, евентуално украинската страна си получава таксите за пренос. Има доста странни неща в тази война, които са наред с другите неща, които виждаме ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР