Путин обяви, че ще се кандидатира за президент на изборите

...
Путин обяви, че ще се кандидатира за президент на изборите
Коментари Харесай

ISW за “спонтанното” решение на Путин да се кандидатира за презид...

Путин разгласи, че ще се кандидатира за президент на изборите през 2024 година в диалог с съветски военни след връчването на медалите " Златна звезда " в Големия Кремълски замък през вчерашния ден - Артьом Жога, пълководец на батальона " Спарта “ на Донецката национална република (ДНР), съобщи, че хората в Донбас желаят той да се кандидатира на изборите и особено акцентира, че Русия " се нуждае от Путин като президент, с цел да интегрира окупираните украински територии и да възвърне мира ".

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков неуместно съобщи, че изказването на Путин е " изцяло непринудено “ и е " реакция на апела на хората ". Тази теза повториха и други, свързани с Кремъл лица.

 

Командирът на съветския батальон " Восток " Александър Ходаковски съобщи, че макар че резултатите от изборите са предизвестени, " процесът би трябвало да бъде проведен по подобаващ метод ". Ходаковски твърди, че се появяват нови съветски " политически сили " - някои руснаци желаят да смъкват Путин, само че съгласно него Русия " няма потребност от сходни политически игри ".

 

Начинът, по който Путин разгласи решението си да се кандидатира за президент във военна конюнктура демонстрира, че акцията може би ще се концентрира върху войната в Украйна повече, в сравнение с анализаторите допускаха - от ISW да вземем за пример смятаха, че Путин ще се концентрира върху вътрешната непоклатимост в Русия и рецензиите към Запада. Обявяването на кандидатурата на Путин за президент на гала по награждаване на съветски военни може да играе по-значима роля в тактиката на неговата акция. Тези инсценирани условия евентуално са били ориентирани към доста значим електорален кръг: руснаци, директно наранени от войната в Украйна. Кремъл може да употребява това като опит да убеди тази немалка група гласоподаватели, че съветската войска като цяло поддържа Путин.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР