Путин на 50% ще използва ядрено оръжие в Украйна.До такава

...
Путин на 50% ще използва ядрено оръжие в Украйна.До такава
Коментари Харесай

Путин на 50% ще използва ядрено оръжие в Украйна

Путин на 50% ще употребява нуклеарно оръжие в Украйна.

До такава оценка достигнало американското разузнаване през септември 2022 година - в седмиците на светкавичната контраатака на Украйна в Харковска област, при която бяха освободени над 3000 кв. км окупирана от съветския агресор земя. 

Това излиза наяве от новата книга на именития американски публицист Боб Удуърд - " Война ". Един от най-драматичните пасажи в книгата е описанието на момента, в който Байдън и съветът му по национална сигурност прочита доклади на американското разузнаване през септември 2022 година, които покачват вероятността Русия да употребява нуклеарно оръжие в Украйна от общоприетите 5-10% до 50%.

" По всички канали, свържете се с руснаците ", наредил Байдън на своя консултант по националната сигурност Джейк Съливан. " Кажете им какво ще създадем в отговор ", добавил президентът.

Книгата споделя за под напрежение телефонен диалог сред министъра на защитата Лойд Остин и неговия съветски колега през октомври 2022 година.

" Ако извършите това, всички ограничавания, под които работихме в Украйна, ще бъдат преразгледани ", предизвестил той. " Това би изолирало Русия на международната сцена до степен, която вие, руснаците, не можете да оцените изцяло ".

" Не одобрявам с положително око, когато ме заплашват ", дал отговор тогавашният боен министър Сергей Шойгу.

" Г-н министър ", споделил му Остин.  " Аз управлявам най-мощната войска в историята на света. Не насочвам закани ".

Два дни по-късно руснаците поискали ново позвъняване. Този път съветският министър на защитата трагично декларирал, че украинците възнамеряват да употребяват " мръсна бомба "  – подправена история, която Съединени американски щати смятаха, че Кремъл прокарва като предлог за нуклеарна офанзива.

" Не ви имаме вяра ", изтъкнал Остин. " Не виждаме никакви индикации за това и светът ще научи за това. Не го правете ".

" Разбирам ", споделил Шойгу.

Очаквайте детайлности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР