Путин, който говори само дни преди изборите на 15-17 март,

...
Путин, който говори само дни преди изборите на 15-17 март,
Коментари Харесай

Путин пак плаши: Русия е готова за ядрена война

Путин, който приказва единствено дни преди изборите на 15-17 март, които сигурно ще му обезпечат още шест години на власт, съобщи, че сюжетът за нуклеарна война не е " избързал " и не вижда нужда от потребление на нуклеарни оръжия в Украйна, съобщи " Ройтерс ".

" От военно-техническа позиция ние, несъмнено, сме подготвени ", съобщи 71-годишният Путин пред телевизия " Россия-1 " и осведомителна организация РИА в отговор на въпрос дали страната в действителност е подготвена за нуклеарна война.

Путин съобщи, че Съединени американски щати схващат, че в случай че разположат американски войски на съветска територия - или в Украйна - Русия ще третира този ход като намеса.

" (В САЩ) има задоволително експерти в региона на руско-американските връзки и в региона на стратегическата въздържаност ", сподели Путин, който взема крайните решения в най-голямата нуклеарна мощ в света.

" Затова не мисля, че тук всичко бърза към нея (ядрената конфронтация), само че сме подготвени за това ".

Ядреното предизвестие на Путин пристигна паралелно с следващото предложение за договаряния за Украйна като част от новото разграничение на европейската сигурност след Студената война. Съединени американски щати настояват, че Путин не е подготвен за съществени договаряния за Украйна.

Войната в Украйна провокира най-дълбоката рецесия в връзките на Русия със Запада след Кубинската ракетна рецесия през 1962 година и Путин неколкократно предизвести, че Западът рискува да предизвика нуклеарна война, в случай че изпрати войски да се бият в Украйна.

През февруари 2022 година Путин изпрати десетки хиляди бойци в Украйна, предизвиквайки пълномащабна война след осемгодишен спор в Източна Украйна сред украинските сили, от една страна, и проруските украинци и съветските пълномощници, от друга.

ЯДРЕНА ВОЙНА?

В годината на изборите в Съединени американски щати Западът се бори с въпроса по какъв начин да поддържа Киев против Русия, която в този момент управлява съвсем една пета от украинската територия и се превъоръжава доста по-бързо от Запада и Украйна.

Киев се пази против завоевателна война в имперски жанр, целяща да заличи националната му еднаквост. Русия твърди, че следените от нея области в Украйна към този момент са съветски.
Путин насочи серия от обществени нуклеарни предизвестия към Съединени американски щати, целящи да възпрат по-голямо присъединяване в Украйна - ход, който съгласно Кремъл би означавал изпадане в международна война.

Вашингтон твърди, че не е забелязал основни промени в нуклеарната позиция на Русия, само че обществените нуклеарни предизвестия на Путин, които се разминават с изключителната нерешителност на руското управление във връзка с сходни забележки, посяха паника във Вашингтон.

 

Путин повтори, че използването на нуклеарни оръжия е разказана в нуклеарната теория на Кремъл, в която се показват изискванията, при които Кремъл би употребявал такова оръжие: в необятен смисъл като отговор на нахлуване с потребление на нуклеарни или други оръжия за всеобщо заличаване или при потребление на стандартни оръжия против Русия, " когато самото битие на страната е застрашено ".

" Оръжията съществуват, с цел да бъдат употребявани ", сподели Путин. " Имаме свои лични правила ".

В събота CNN заяви, че администрацията на американския президент Джо Байдън през 2022 година е била особено загрижена, че Русия може да употребява тактическо или бойно нуклеарно оръжие в Украйна.

РАЗГОВОРИ?

Путин непосредствено излъга, че Русия е подготвена за съществени диалози по въпроса за Украйна.

" Русия е подготвена за договаряния за Украйна, само че те би трябвало да се основават на действителността - а не на пристрастия след приложимост на психотропни субстанции ", сподели Путин.

Директорът на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати Уилям Бърнс предизвести по-рано тази седмица, че в случай че Западът не окаже подобаваща поддръжка на Украйна, Киев ще загуби още територии в интерес на Русия, което ще окуражи китайския президент Си Дзинпин.

Бърнс, някогашен дипломат на Съединени американски щати в Русия, съобщи пред сенатската комисия по разузнаването, че е в полза на Съединени американски щати да поддържат Украйна, с цел да й разрешат да заеме по-силна позиция преди договарянията.

Путин съобщи, че не има вяра на никого и че при положение на съглашение Русия ще се нуждае от писмени гаранции за сигурност, което е неуместно поради обстоятелството, че самото навлизане в Украйна от страна на Русия е нарушаване на писмени съглашения.

" Не се поверявам на никого, само че ни трябват гаранции, а те би трябвало да бъдат написани, да са такива, че да ни удовлетворяват ", сподели Путин.

 

ФрогНюз

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР