Путин каза пред ученици, че е бил шокиран да открие,

...
Путин каза пред ученици, че е бил шокиран да открие,
Коментари Харесай

Путин пред ученици в Калининград: Нашата мисия е да се прекрати войната, която Киев води в Донбас

Путин сподели пред възпитаници, че е бил шокиран да открие, че децата в Източна Украйна не са знаели, че тяхната страна е била част от Съюз на съветските социалистически републики дружно с Русия. 
Руският президент акцентира в четвъртък значимостта на преподаването на утвърдена от Кремъл версия на историята, като сподели, че доста деца в Източна Украйна не знаят, че Украйна и Русия в миналото са били част от една и съща страна - Съветският съюз. Владимир Путин се срещна с възпитаници от цяла Русия в класна стая в съветския ексклав Калининград, разположен сред две страни членки на НАТО, на фона на напрежението сред Москва и Запада поради войната в Украйна, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция. 


Това стана по време на урока " Говорим за значимото ", с който стартира образователната година в цялата страна. Пред учениците той повтори, че е бил заставен да изпрати войски, с цел да отбрани рускоговорящото население в Източна Украйна. В едночасов диалог с въпроси и отговори, предаван по съветската държавна телевизия, президентът сподели, че е бил шокиран да разбере, че децата в Източна Украйна не знаят, че страната им е била част от Съветския съюз, както и Русия и че поправянето на този пропуск е предпочитана задача.

" Нашата задача и тази на бойците ни е да се приключи войната, която Киев води в Донбас (Източна Украйна), да се предпазят хората и, несъмнено, да се отбрани самата Русия ", съобщи той. Руският президент уточни също по този начин, че жителите на Донбас, регион в който живеят доста рускоговорящи, " се считат за част от културното и езиково пространство " на Русия, съобщи Франс прес. 

Пред децата Путин разкри, че не се счита за порядъчен човек. Той акцентира, че дисциплината е значима, само че не е задоволителна. Според него, с цел да реализира човек задачите си, той би трябвало да има вътрешна мотивация и необятен светоглед. Говорейки още веднъж за дисциплинираност, Путин даде образец с философа Имануел Кант, като описа, че жителите на Калининград са си сверявали часовниците по него. Градът е носил името Кьонигсберг и за четири години е бил част от Руската империя в интервала на Седемгодишната война през ХVIII век. Преименуването му от Съюз на съветските социалистически републики на Калининград идва след края на Втората международна война. 


Посещението на Владимир Путин идва на фона на сериозното напрежение към Калининград поради спора в Украйна. Ексклавът се среща се на брега на Балтийско море сред Полша и Литва - страни членки на НАТО. В осъществяване на глобите, наложени от Европейския съюз върху Русия поради нахлуването в Украйна, Литва спря през предишния месец преноса на някои артикули за Калининград. След митинги и закани от страна на Москва Европейски Съюз изиска от Вилнюс да позволи прекосяването през нейната територия на влакови доставки, като се изключи въоръжение. 

В подтекста на съществуващото напрежение, Москва разгласи предишния месец, че ще разположи в Калининград хиперзвукови ракети от последно потомство. 

По време на визитата си Владимир Путин назова Украйна " антируски анклав ", чието елиминиране е една от задачите на почналата преди шест месеца война, съобщи ДПА. " За това нашите хора се бият там ", съобщи той пред учениците от Калининград. 

" Всеки мисли, че някакъв тип експанзия идва от съветската страна през днешния ден. Но никой не схваща, никой не знае, че след преврата през 2014 година жителите на Донецк, огромна част от Луганск и Крим не желаеха да признаят преврата. Една война стартира против тях и беше водена в продължение на осем години ", съобщи Путин и повтори уверението, че е бил заставен да изпрати военни, с цел да пазят рускоговорящите в Източна Украйна. 

 
 
 

 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР