Путин издал указ всички руски облигации в чужда валута (и

...
Путин издал указ всички руски облигации в чужда валута (и
Коментари Харесай

Путин току-що върна руската икономика в 1991-ва...

Путин издал декрет всички съветски облигации в непозната валута (и държавни и корпоративни) да се заплащат в рубли по сметки в съветски банки. Това били контрасанкции и по този начин щял да удари вложителите от неприятелските страни.

Руснаците си мислят, че по този начин ще избегнат дифолт. За тяхно страдание обаче това си е чисто нарушаване на облигационните контракти и си е 100% дифолт. По този безразсъден метод той банкрутира на процедура всички огромни съветски компании с облигации в евро, долари или каквато и да е валута, друга от рубли.

Мениджърите в " Газпром ", " Лукойл " и " Норилски никел " несъмнено са шокирани от новината. Те биха предпочели да се разплатят с кредиторите си (или най-малкото да се договорят), с цел да продължат да оперират, вместо да изпадат в несъблюдение. А те евентуално могат да се разплатят - изключително при тези високи цени на суровините. Сега ще ги разкостят на всички места по света.

До месец ще има каузи за неплатежоспособност против всички съветски емитенти в съдилищата по облигационна пълномощия. А те са главно в Лондон, Ню Йорк, Париж, Амстердам, Люксембург и Дъблин. Механизмът е автоматизиран, защото банките-депозитари и платежни сътрудници на облигационерите са длъжни по закон да защитят техните ползи и да започват делата. Всичките активи на съветските емитенти отвън Русия (вкл. банкови сметки) ще бъдат блокирани в интерес на кредиторите им, всички отговорности ще станат предварително изискуеми (поради cross-default клаузи) и всички кредитни линии анулирани. От това по-голям автогол надали може да има. Не им трябват повече наказания, самосанкционираха се задоволително. Но по този начин е, като те ръководят КГБ-исти.

Путин преди малко върна съветската стопанска система в 1991-ва...

Никола Янков основава Експат Капитал през 2006 година и е ръководещ съучастник във компанията оттогава до през днешния ден. Заемал е мениджърски позиции в интернационалните компании в интервала 1995-2001, измежду които Kraft Jacobs Suchard и Solvay Sodi. Бил е заместник-министър на стопанската система от 2001 до 2003 година, където дава отговор за развиването и регулирането на промишления бранш и ръководи Комисията за краткотрайни защитни търговски ограничения. В интервала 2003-2005 година е бил заместник-министър на превоза и известията, където дава отговор за държавно следените компании от бранша на превоза и телекомуникациите, както и за привличането на частни вложения в инфраструктурни планове като летища и пристанища. През 1994 година Никола Янков приключва стопанска система на потреблението в университета Cornell в Съединени американски щати. Владее британски, съветски и френски език.

Коментарът е от фейсбук. Заглавието е на Клуб Z.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР