Путин иска да създава проблеми навсякъде, където може, заяви британският

...
Путин иска да създава проблеми навсякъде, където може, заяви британският
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Путин иска да създава проблеми навсякъде

Путин желае да основава проблеми на всички места, където може, съобщи английският външен министър Борис Джонсън, представен от „ Ройтерс ”.

„ Мисля, че Владимир Путин си дава сметка, че Русия се проваля и по тази причина желае да основава проблеми, където и да е. ”, разяснява Джонсън

Според него отравянето на двойния сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия е обвързвано с провелите се в неделя президентски избори в Русия, с цел да се „ отклони вниманието към някакъв външен зложелател. ”

„ Времето (б.р. на осъществяването на офанзивата против Скрипал в Солсбъри) евентуално има тясна връзка с президентските избори в Русия ”, сподели Джонсън.

Сергей Скрипал и щерка му не престават да са в сериозно положение, оповестява през днешния ден „ Дейли Мейл ”. Добри вести има обаче за трети потърпевш от офанзивата – английският служител на реда Ник Бейли. В първите дни след отравянето той също беше в доста тежко положение, само че към този момент се изправя, поддържа връзка със фамилията си и евентуално скоро ще бъде изписан, оповестява изданието.

Междувременно съветското външно министерство провежда ексклузивен брифинг през днешния ден по аферата Скрипал, на който предложения и целия дипломатически корпус в Москва. Редица западни дипломати обаче бойкотираха изявата.

Москва счита за терористичен акт нападението над Сергей Скрипал и щерка му Юлия, разгласи на брифинга шефът на Департамента по въпросите за неразпространение и надзор над въоръжаването Владимир Ермаков.

„ Представете ни, апелирам, цялата информация по този случай, който за нас е терористичен акт против съветски жители на територията на Англия. ”, обърна се той задочно към Лондон. „ Нищо не ни дават. Говорят ни за някакъв „ Новичок ”, за някакъв тип нахлуване от Русия към Англия...Още един път ще повторя – двама съветски жители станаха обект на нахлуване на територията на Англия ”, означи Ермаков.

Според него имало единствено две вероятни версии  за отравянето на Скрипал и щерка му. „ Елементарната логичност подсказва единствено два вероятни разновидността – английските управляващи или не са способни да обезпечат отбрана против подобен жанр терористични офанзиви на територията си, или самите те – директно или индиректно –без да упреквам никого в нищо, са режисирали нападението над съветски жители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР