Путин и Берлускони Снимка: Ройтерс, архивЕвропейската комисия посочи, че през

...
Путин и Берлускони Снимка: Ройтерс, архивЕвропейската комисия посочи, че през
Коментари Харесай

Водката, подарена от Путин на Берлускони, може да е нарушение на санкциите на ЕС

Путин и Берлускони Снимка: " Ройтерс ", списък
Европейската комисия уточни, че през април са решили да удължат възбраната за импорт на алкохолни питиета като водка от Русия в Европейски Съюз, оповестява ТАСС.

Европейската комисия (ЕК) не изключва, че в тази ситуация с водката, подарена от съветския президент Владимир Путин на някогашния италиански министър председател Силвио Берлускони, може да се приказва за нарушение на антируските наказания на Европейския съюз (ЕС). Това съобщи агенция, базирайки се на представител на Европейска комисия.
Европейската комисия уточни, че през април 2022 година е било взето решение да се удължи възбраната за импорт на алкохолни питиета като водка от Русия в Европейски Съюз. Съответната правна рамка не планува изключения за подаръците, отбелязва представителят на Европейска комисия. По думите му, държавите-членки на Европейски Съюз са виновни за използването на глобите на процедура, тъй че дали е имало нарушаване на режима на наказания в тази ситуация с подаръка на Берлускони, би трябвало да открият италианските управляващи.
Преди два дни агенция заяви, че някогашният италиански министър председател, който отпразнува 86-ия си рожден ден на 29 септември, е споделил,. По думите му, руският водач му  " изпратил 20 бутилки водка и доста благо писмо " за рождения му ден. По-късно партията на политика излезе с публично опровергаване на информацията на LaPresse, прибавя ТАСС.

 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР