Путин е отговорен за развитието и укрепването на сътрудничеството и

...
Путин е отговорен за развитието и укрепването на сътрудничеството и
Коментари Харесай

Босненските сърби наградиха Путин с орден. ЕС го възприе като лош сигнал

Путин е виновен за развиването и укрепването на съдействието и политическите и другарски връзки сред районен съд (област Република Сръбска в Босна) и Русия “, сподели Додик на гала по награждаването.

 

Додик награди Путин във връзка " Деня на Република Сръбска “, който е разгласен за противозаконен от Конституционния съд на Босна.

 

Последва и реакция от Европа. Европейски Съюз осъди решението за ордена и го дефинира за " недопустимо ".

 

" Путин е този, който е директно виновен за противозаконната експанзия в Украйна. Той дава заповеди, вследствие на които се убиват украински цивилни и се унищожава цивилната инфраструктура. Заставането до Путин при такива условия изолира Република Сръбска и нейното управление в интернационален проект. В Европейски Съюз няма място за награждаване на политици, които подреждат унищожаването на прилежаща страна и избиването на народа й. Това решение на република Сръбска е почтено за жалост и дава неправилен сигнал ", уточни представителят на Европейската работа за външна активност Петер Стано.

 

Додик, който посети Путин през септември в Москва, поддържа тесни връзки с съветския президент макар войната на Русия в Украйна. Москва постоянно е упреквана от Запада, че се стреми да дестабилизира Босна и останалите Балкани посредством своите подставени лица в Сърбия и Босна.

 

Додик намерено се застъпи за откъсването на Република Сръбска, с цел да я причисли към прилежаща Сърбия. Руските пратеници го поддържат в сепаратистките му дейности, ориентирани към намаляване на централното държавно управление.

 

След нахлуването на Русия в Украйна Додик се опита да блокира решението Босна да се причисли към глобите на Европейски Съюз против Москва.

 

Миналия месец Русия осъди Европейски Съюз за даването на статут на кандидатка на Босна за присъединение към блока. По-рано Кремъл предизвести, че ще преглежда стъпките на Босна към присъединение към НАТО като " неприятелски акт ".

 

Мирно съглашение, реализирано с посредничеството на Съединени американски щати през 1995 година, постави завършек на войната в Босна, която умъртви минимум 100 000 души и остави милиони без дом. Страната обаче остана надълбоко разграничена сред трите съществени етнически групи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР