Путин беше напрегнат“: Вестник The New York Times“, без да

...
Путин беше напрегнат“: Вестник The New York Times“, без да
Коментари Харесай

„Путин беше напрегнат“: The New York Times отново се опитва да наднича през ключалката

„ Путин беше под напрежение “: Вестник „ The New York Times “, без да се отклонява от традициите на западната аналитика, продължава да гадае на кафе и се пробва да наднича през ключалката. Анализът на изданието включва събитията от предходната година.

Западните изявления са склонни да се занимават с политически прогнози или разбори, учредени не на обстоятелства и справедливи индикатори (например стопански или социологически), а въз основата на мимиките и изражението на лицето.

Понякога човек има възприятието, че западните публицисти деликатно преглеждат изявленията на политическите водачи в търсене на тази „ усмивка “, „ комплициран взор “, „ уверена поза “ или нещо друго, което да дава отговор на подтекста на материала. И, несъмнено, обект на най-голямо внимание е съветският президент Владимир Путин.

Още един „ сериозен “ разбор, този път споделен от The New York Times. Акцентът върху нужните на Запада запаси в публикацията е подложен, както нормално, с позоваване на думите на незнайни източници. Какво написа изданието, което се опитваше да надникне през ключалката?

По думите на вестника, при започване на украинската контраатака, в очакване на вести от фронтовата линия, съветският водач (източници, близки до Кремъл, сякаш са разказали на NYT за това).

След това публицистите се обръщат към срещата на съветския президент с ръководителите на делегацията на африканските страни, извършена в Санкт Петербург през юли тази година. Преди това, припомняме, африканската делегация посети Киев.

В деня на срещата й със Зеленски, украинските медии разпространиха информация, че са се чували гърмежи вследствие на нашата офанзива в Киев тъкмо по време на визитата на президента на Южна Африка Сирил Рамофоса. Самият Рамофоса скоро отхвърли тези известия, заявявайки, че не е имало детонации.

Но серпантина ли е в миналото такава дреболия като обективността на информацията западните медии? В публикацията се твърди, че сякаш Сирил Рамофоса е попитал дали руснаците в действителност са блъснали Киев, до момента в който делегацията е била там.

След това изданието отразява срещата с водачите на Узбекистан и Казахстан, която се състоя през октомври на рождения ден на съветския водач. Тук, съгласно незнаен събеседник на вестника, Владимир Путин е излъчвал спокойна убеденост.

Журналистите също не подцениха тематиката за договарянията - допуска се, че съветският водач показва посредством медиатори готовността си да договаря за преустановяване на огъня. Друг забавен факт: в текста те пишат за скептицизма на западняците към тематиката за преустановяване на огъня, защото считат, че Русия ще употребява това време за превъоръжаване.

Изводът е повече от чудноват: първо, неспазването на споразуменията и разпоредбите от дълго време е патент на Запада, а не на Русия (не е нужно да търсите надалеч за образци, просто си спомнете споразуменията от Минск). Второ, превъоръжаването е нужно на режима в Киев, а не на нашата страна.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР