Пустинният полуостров Паракас е разположен на южния бряг на Перу.

...
Пустинният полуостров Паракас е разположен на южния бряг на Перу.
Коментари Харесай

Черепите от Паракас не са на хора

Пустинният полуостров Паракас е ситуиран на южния бряг на Перу. Там през 1928 година перуанският археолог Хулио Тело открива невероятни черепи, известни през днешния ден като черепите от Паракас. Едва през последните години се вършат подробни проучвания на находката и се открива, че това не са черепи на хора.

Хулио Тело открива над 300 черепа, които са минимум на 3000 години. Изследователите са безапелационни, че не става въпрос за изкуствено удължение и увеличаване на черепите, каквато традиция съществува в племена от разнообразни елементи на света.

ДНК пробите от неповторимата находка се състоят от коса, зъби, кожа и някои фрагменти от черепните кости. Генетичната лаборатория, в която са изпратени пробите, не е авансово осведомена за произхода на черепите, с цел да не се повлияе на резултатите, отбелязва Бургас нюз.

Митохондриалната ДНК, която се наследява от майката, демонстрира разновидности, непознати за никой човек, примат или животно на Земята. Мутациите, присъстващи в пробите от Черепите от Паракас, допускат, че откривателите са разкрили изцяло “ново човешко създание “, доста друго от Хомо сапиенс, неадренталците и Денисовия човек.

Данните са към момента непълни и към момента е належащо да се вършат доста проучвания, с цел да се възвърне цялостната митохондриална ДНК, декларира специалистът Брайен Фьорстер и добавя:

„ Няколкото фрагмента демонстрират, че в случай че тези разновидности се поддържат и в останалите проби, това е ново човешко създание, доста отдалечено от Хомо сапиенс, неадренталците и Денисовия човек. Не съм сигурен, че това се вписва в познатата човешка еволюция ”.

Според отчетите “хората ”, на които са принадлежали Черепите от Паракас, са били доста биологично разнообразни от елементарните хора. Черепите на Паракас са най-малко с 25 % по-големи и до 60 % по-тежки от черепите на елементарните хора. Известно е, че при деформацията на черепи, присъща за разнообразни култури по света, няма смяна в тежестта и размера, а единствено във формата.



Черепите от Паракас са освен са разнообразни по тегло, само че са и структурно разнообразни. Имат единствено една париетална /теменна/ плоча, до момента в който естествените хора имат две. Тези странни характерности прибавят още тайнственост, защото откривателите към момента нямат визия кои са били тези хора и пришълци на Земята от някоя друга част на вселената.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР