Пустинни раци, скариди с блестящи очи и раци с мъхести

...
Пустинни раци, скариди с блестящи очи и раци с мъхести
Коментари Харесай

Нов вид раци откриха учени на остров Ява

Пустинни раци, скариди с блестящи очи и раци с мъхести шипове са измежду повече от дузината нови типове, открити в дълбоководна експедиция до индонезийския остров Ява, оповестиха учени.
Екипът от Националния университет в Сингапур и Индонезийския институт на науките направиха експедицията за 14 дни сред март и началото на април.
Изследваният регион включваше дълъг сектор от Индийския океан край южното крайбрежие на Ява, както и протока Сунда, който отделя острова от Суматра, съобщи БГНЕС.
" Това е част от Индийския океан, която в никакъв случай не е изследвана за дълбоководни животни, тъй че в действителност не знаехме какво ще открием ", сподели Питър Нгъ, специалист по раците и началник на извършената експедиция. „ Откриването на типове, изцяло нови за науката, ни демонстрира, че в тази част на Индонезия има неща, за които не знаем ", сподели Нгъ.
Изследвани са 63 обекта от Джакарта до южна Ява и назад. Сред най-интересните открития са новите типове раци. Един от тях е с сходство на паница, предпазващо очите му, а другият - с блестящо оранжев цвят.
Друго изобретение е необитаем рак с яркозелени очи. А новият тип скариди е с блестящи очи, които отразяват светлината, оповестиха учените.
Професор Нгъ сподели, че учените ще изследват още над 12 000 същества от 800 типа и ще разгласяват резултатите през 2020 година Те чакат да открият още нови типове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР