Пуснато е движението по доизградения пътен възел Кресна на автомагистрала

...
Пуснато е движението по доизградения пътен възел Кресна на автомагистрала
Коментари Харесай

Пуснаха движението през пътен възел Кресна на магистрала Струма

Пуснато е придвижването по доизградения пътен възел „ Кресна " на автомагистрала „ Струма ", оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).

Последният стадий от строителните работи стартира на 16 май т. година Досега в употреба бе част от пътния възел, попадащ в обсега на лот 3.3 Кресна - Сандански на Автомагистрала „ Струма ".

Така се обезпечава безконфликтното и безвредно придвижване по направлението София – Кулата. С отварянето му за придвижване в дейния летен сезон се покачва сигурността в натоварения сектор и включването на трафика от двулентовия първокачествен път E-79 в автомагистралното трасе на лот 3.3 Кресна - Сандански от Автомагистрала „ Струма ".

От през днешния ден придвижването в посока Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата " се реализира от първокачествен път I-1 (E-79) по кръговото кръстовище след Кресна, като на втори излаз се поема по новопостроената пътна връзка и придвижването се влива в сектора Сандански – Кулата от Автомагистрала „ Струма ". Движението в посока София се резервира по съществуващата връзка.

Доизграждането на пътния възел и действието му в цялостен обсег не предопределя трасето на Автомагистрала „ Струма " през Кресненското дефиле, показват от АПИ. Независимо от това по какво трасе ще се построи лот 3.2 на Автомагистрала „ Струма " през региона на дефилето и каква опция ще бъде предпочетена, доизграждането на пътен възел „ Кресна " е належащо за безвредната и безконфликтна връзка сред първокласния път I-1 /Е-79/ и сектора Кресна - Сандански от Автомагистрала „ Струма ", показват от АПИ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР