Пуснат от ареста е 18-годишният младеж, който бе задържан днес

...
Пуснат от ареста е 18-годишният младеж, който бе задържан днес
Коментари Харесай

За часове освободиха младежа, арестуван заради автомат АК-47 пред гимназия в Смолян

Пуснат от ареста е 18-годишният юноша, който бе арестуван през днешния ден по обед след сигнал, че носи оръжие край Професионалната гимназия по стопанска система в Смолян, оповестиха от полицията. Той бе задържан зрелищно от маскирани служители на реда пред двора на учебното заведение.
Според негови познати евентуално е отишъл с пушкалата, с цел да бъде видян от съучениците си и девойките.
18-годишният Марин Николов бе задържан след сигнал, че носи автомат „ Калашников “ и револвер. За арестуването му бе изпратен екип от Специализирано тактическо звено за бързи дейности при ОД на Министерство на вътрешните работи – Смолян.
Зрелостникът се появил пред учебното заведение, където изпращали абитурентите с джип Мерцедес G-класа, който не е негов. При обиска в колата му бяха открити газов револвер, без документ за генезис и бутафорен автомат „ Калашников “.
Арестът е станал пред очите на доста възпитаници и родители, защото гимназията по стопанска система изпраща през днешния ден абитуренти от три класа. Сред очевидците била и майка му.
„ Марин приключва „ Икономика и осведомително обезпечаване “. Никога не е имал неприятни прояви. Винаги е бил доста патриотично надъхан. Обличаше доста постоянно тениски с трикольора “, сподели директорката Мария Мечкарска, която не е станала очевидец на зрелищния арест, тъй като била в двора на учебното заведение.
Марин е гайдар, член е на патриотичния клуб „ Родопски хайдути “. Работел като защита в локална дискотека.
„ Задържането му и освобождението му е със заповед на началника на Районното ръководство. Задържането му е за до 24 часа, то не е глоба, а за изясняване на случая и не е наложително 24-те часа да бъдат изпълнени “, обясниха от полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР