Пуснахме указания до областните управители, кметовете на общини за предприемане

...
Пуснахме указания до областните управители, кметовете на общини за предприемане
Коментари Харесай

Как да действаме при наводнение или друго природно бедствие?

Пуснахме инструкции до регионалните шефове, кметовете на общини за предприемане на спомагателни превантивни ограничения, за недопускане наводнения и застрашаване живота и здравето на хората. Това сподели шефът на ГДПБЗН основен комисар Николай Николов на брифинг за настоящите данни и превантивни препоръки по отношение на прогнозата за усложнена метеорологична конюнктура.

В ситуационния център на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” основен комисар Николай Николов показа настоящи данни и препоръки поради прогнозата за усложнена метеорологична конюнктура.

„ Колегите от Национален институт по метеорология и хидрология предвиждат, че динамичната метеорологична конюнктура ще се резервира и през идващите дни. Това наложи ние да пуснем инструкции до регионалните шефове, кметовете на общини за предприемане на спомагателни превантивни ограничения за недопускане наводнения и застрашаване живота и здравето на хората “, изясни Николов, представен от Нова тв.

Той добави, че тези ограничения са свързани най-много с наблюдаване на сериозни сектори на речните корита, обзор още един път на шахтите, на водопроводните и канализационни съоръжения, активизиране доброволческия състав. Пуснали са инструкции и до структурите на Министерство на вътрешните работи и по-специално до пожарните служби, с които още един път обръщат внимание, че би трябвало тяхната подготвеност да остане на високо равнище, тъй че в оптимално къс период да се притекат на помощ, в случай че е належащо. Пуснали и инструкции до структурите на БЧК.

На въпроса на кои региони ще извърнат по-сериозно внимание, той сподели, че особено писмо е изпратено за през днешния ден до шефовете на Видин, Монтана, Ловеч, Враца, където се чакат по-интензивни превалявания. За на следващия ден прогнозата е за по-голямата част от страната като се изключи Добрич, Силистра, Перник, София окръг, Кюстендил и столицата, където кодът е зелен, в останалата част оповестеният код е жълт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР