Пуснахме 6,5 км от АМ Европа, а този участък е

...
Пуснахме 6,5 км от АМ Европа, а този участък е
Коментари Харесай

Регионалният министър: Изработваме цялостна концепция за развитието на граничните пунктове

Пуснахме 6,5 км от Автомагистрала " Европа ", а този сектор е общо 14 км от Драгоман до Калотина. Затова форсирахме дружно със строителя да се облекчи трафика за идните празници - заяви в студиото на " Още от деня " районният министър Иван Шишков.

По думите му, към този момент има явен и безапелационен ангажимент от страна на строителя цялото трасе да е готово до края на май.

" Това, което желаеме да създадем е преди летните отпуски, когато в този сектор придвижването ще е доста по-интензивно до края на май би трябвало да бъде приключено строителството. Казвам изрично, че би трябвало да бъде приключено, тъй като всичко, което е трябвало да направи страната към този момент всичко е безусловно изчистено и строителя няма съображение повече да се бави ", изясни Иван Шишков, длъжностен министър на районното развиване и благоустройството.

Преустройство се прави и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ", чийто вложител е Агенция " Митници ". За лятото ще бъде обезпечена пропускливостта на придвижването, за пъкъл няма тапи. Най-вероятно ремонтът ще бъде приключен през август или септември, заяви още Шишков.

" В момента създаваме една цялостна идея за развиването на граничните пунктове. Другата седмица ще бъде пуснато и разширението на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". В момента се прави и сериозен разбор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово ", което също да може да работи паралелно с " Капитан Андреево ". Не единствено районното министерство, само че и служебния кабинет работи изцяло в тази посока, освен да се изградят автомагистралите, само че да създадем и една по-сериозна пропускливост по КПП-тата и лека-полека то към този момент се усеща ", посочи районният министър.

Той сподели още, че от няколко часа към този момент е пусната за придвижване и правата от 7,5 км по пътя Ботевград - Мездра /обхода при Новачене/. Строителството на автомагистралата Русе - Велико Търново, която е извънредно значима, може да стартира към месец септември, а до 15-20 дни би трябвало да стартира построяването на сектора от Автомагистрала " Европа " сред София и Сливница, добави Шишков.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР