Пуснаха тестово трамвай по ремонтираното релсово трасе на столичната улица

...
Пуснаха тестово трамвай по ремонтираното релсово трасе на столичната улица
Коментари Харесай

Тестов трамвай премина по ремонтираното релсово трасе на ул. Алабин

Пуснаха тестово трамвай по ремонтираното релсово трасе на столичната улица " Алабин ". Ремонтът, който тече от четири месеца в сектора сред площад " Македония " и трамвайното ухо на Съдебната палата, бе инспектиран от заместник-кмета по строителството на Столична община инж. Ангел Джоргов.

" Трамвайният релсов път и контактно-кабелната мрежа по " Алабин " към този момент са подготвени. Това ни разрешава от сряда, 17 ноември, да влезем да работим в кръстовището с най-тежкия стадий от организацията на придвижване, където се пресичат коловозите по бул. " Христо Ботев ", ул. " Алабин " и площад " Македония ". Влизаме за интервал до края на годината да построяваме четири стрелки ", изясни той при днешната инспекция на място.

От сряда стопират през сектора да минават трамваи номер 1, 6 и 7. Готовото трасе по " Алабин " ще разреши трамвай 7, през улица " Граф Игнатиев ", да стигне до площад " Журналист ". Заместващ рейс пък ще върви по булевардите " Евлоги Георгиев " и " България ", обясниха от общината.

" Това нещо ще се случи за интервал от към месец и половина, би трябвало да завърши преди края на годината. Това е най-тежкият стадий. Самото строителство в кръстовището на бул. " Христо Ботев " и " Алабин " ще бъде осъществено на четири стадия, тъй че да не се стопира автомобилното придвижване. Преминаването ще бъде единствено в една лента ", добави още инж. Джоргов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР