Пуснаха от ареста шофьорката, предизвикала тежката катастрофа край Вакарел на

...
Пуснаха от ареста шофьорката, предизвикала тежката катастрофа край Вакарел на
Коментари Харесай

Шофьорката от АМ Тракия излезе под гаранция

Пуснаха от ареста шофьорката , провокирала тежката злополука край Вакарел на Автомагистрала " Тракия " .

Срещу гаранция от 5 000 лв. апелативната инстанция реши да пусне на независимост 29-годишната Цвета Таскова, която провокира тежката злополука на Автомагистрала " Тракия " край Вакарел от 13 април, при която починаха 6 души, а 21 бяха ранени.

Съдиите от Апелативния съд в София Весислава Иванова, Стефан Илиев и Калинка Георгиева взеха решение да пуснат обвинената от ареста. Припомняме, по отношение на Таскова е повдигнато обвиняване за породена злополука по несъобразителност, в резултат на което е настъпила гибелта на повече от 1 човек.

 6 починали и 22 ранени при злополука на рейс край Вакарел Обновена
6 починали и 22 ранени при злополука на рейс край Вакарел

Телефонни номера за информация на Министерство на вътрешните работи - 02 / 982 51 54 и 0889 944 260

Според версията на прокуратурата Таскова несъмнено е виновна за тежкия случай . Докато се придвижвала с автомобила си, тя криволичила по пътя и блъснала предната лява гума на автобуса, при което той излязъл от пътя и се обърнал в канавката.

" Обвиняемата е без каквито и да било престъпни или други прояви. От 11 сведения на нейни близки излиза наяве, че тя е редовен жител, който съблюдава законите на страната. " Това съобщи в хода на делото арбитър Весислава Иванова. По думите на съдията казусът от 13 април е случай.

По време на процеса беше маркирано и предходното нарушение на подсъдимата - тя е хваната да кара под въздействието на алкохол. Книжката на Таскова е била отнета, а тя е изтърпяла наказването си.

Според констатациите на магистратите съществува най-малък риск Таскова да извърши друго закононарушение, което не е съображение за по-нататъшното ѝ задържане под стража. Съдиите решиха и че няма заплаха обвинената да се укрие. Възможно е прокуратурата да наложи на дамата да не напуща страната. Това за в този момент не е поискано от държавното обвиняване.

Съдът означи и че за сходни закононарушения е допустимо обвиненият да прекара в ареста най-вече 2 месеца . Разследването най-вероятно щяло да надвиши този период, тъй като към момента не е подготвена автотехническата експертиза, която би трябвало да изясни по какъв начин е станала злополуката. Единственото умозаключение е, че колата на подсъдимата е била изправна все още на удара с автобуса.

 Шофьорката, провокирала злополуката край Вакарел, остава в ареста
Шофьорката, провокирала злополуката край Вакарел, остава в ареста

Обвинена е за причиняване на гибел по несъобразителност

Пред съда Таскова се разкая за случилото се . Според бранителите на дамата тя е подготвена да изтърпи наказването, което съдът ще ѝ наложи, без значение както ще бъде то.

Николай Кокинов, който е юрист на Таскова, разяснява решението на съда като заслужено и акцентира, че това е изцяло в законовите рамки. Той изясни, че законодателят е планувал тази опция и по този начин или другояче служебно Цвета Таскова ще излезе от ареста. Според Кокинов при такова дело със комплицирани експертизи и доста жертви делото ще влезе в съда най-рано след 12 месеца .

" Тя (Цвета Таскова, бел.ред.) нито ще се укрие, нито ще извърши друго закононарушение, нито ще направи нещо, с цел да затрудни следствието ", увери Николай Кокинов и уточни, че мярката за неотклонение не трябва да бъде самоцел.

 10 минути траял огледът на колата, блъснала рейса край Вакарел
10 минути траял огледът на колата, блъснала рейса край Вакарел

Експерти считат, че това е извънредно лекомислен оглед

Пред публицисти той изясни, че клиентката му се усеща зле и е нещастна, както всеки един човек би се чувствал в такава обстановка. Кокинов пресече всевъзможни спекулации и въпроси, свързани с наказването на Таскова за шофиране след приложимост на алкохол от 2008 година с думите, че клиентката му е изтърпяла наказването си, което и сега няма никакво отношение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР