Пуснаха на свобода мъжа, обезобразил 18-годишно момиче с макетен нож

...
Пуснаха на свобода мъжа, обезобразил 18-годишно момиче с макетен нож
Коментари Харесай

Пуснаха на свобода мъжа, нарязал 400 пъти приятелката си

Пуснаха на независимост мъжа, обезобразил 18-годишно момиче с макетен нож в Стара Загора.

Жертвата е с 400 шева. Безмълвна е от месец. Окръжният арбитър по въззивното частно наказатателно дело е Татяна Гьонева Коева от Окръжния съд в Стара Загора. Тя е намерила породеното обезобразяване на момичето за " лека телесна щета ".

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов също носи отговорност за това, че той е на независимост.

Ето и претекстовете на Окръжния съд в Стара Загора:

В Окръжен съд – Стара Загора е формирано въззивно частно наказателно дело по подадена частна тъжба срещу определение на Районен съд – Стара Загора, с което е наложена мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на лицето Г. Г.

Окръжните магистрати напълно са споделили изводите на първоинстанционния съд за това, че анализът на доказателствената цялост, събрана досега, разрешава да се направи изводът, че не различен, а обвиненият е предизвикал на потърпевшата множеството пострадвания по главата, крайниците и тялото. Според правосъдния състав съществува и действителна заплаха той да извърши друго закононарушение, поради деянията му като персона с висока степен на социална заплаха.

Въпреки изложеното, въззивният съд намира, че определението на Старозагорски областен съд, с което по отношение на Г. Г. е взета мярка за неотклонение " Задържане под стража “ е незаконосъобразно и същото следва да бъде анулирано. Мерките за процесуална насила, включително и всяка мярка за неотклонение, могат да бъдат взети по отношение на обвиненото лице единствено в границите на наказателно произвеждане за действие, което се преследва по общия ред (наказателно гонене, което се води от държавното обвинение). В съответния случай, от заключението на съдебномедицинската експертиза онлайн лице, приложено по досъдебното произвеждане, при разглеждане на делото, се открива, че описаните увреждания на потърпевшата, поотделно и в цялост, са предизвикали на същата краткотрайно разстройство на здравето, неопасно за живота - лека телесна щета.

Според наредбите на Наказателния кодекс, осъщественото от жалбоподателя незаконно действие (лека телесна повреда) се преследва по реда на частното обвиняване (завеждане на наказателно дело от потърпевшото лице). Това събитие, съгласно закона, не разрешава по отношение на същия да бъде взета каквато и да е мярка за процесуална насила, в това число и " Задържане под стража “, заради което обвиненият е освободен.

В началото на 2023 година Г. Г. е наказан по силата на утвърдено от Районен съд – Стара Загора съглашение, с което му е наложено наказване " пробация “ с първите две пробационни ограничения, а точно " наложителна регистрация по сегашен адрес " за период от шест месеца с честота два пъти седмично, както и " наложителни периодически срещи с пробационен чиновник " за период от шест месеца за осъществено закононарушение по чл.131, ал.1, т.12 предложение първо във вр. с чл.130, ал.1 от Наказателен кодекс (лека телесна повреда) “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР