Пуснаха жена след 43 години в затвора! Оказало се тотална

...
Пуснаха жена след 43 години в затвора! Оказало се тотална
Коментари Харесай

Пуснаха жена след 43 години в затвора! Оказало се грешка…

Пуснаха жена след 43 години в пандиза! Оказало се тотална грешка…

Жена беше освободена от пандиза в Съединени американски щати, откакто излежа 43 години за закононарушение, което не е направила, заяви АП, представена от „ Сега “.

Сандра Хем получава доживотна присъда за убийството на библиотекарка през 1980 година

Пуснаха жена след 43 години в пандиза! Оказало се грешка… 20.07.24 18:40 В София вали! На връх Илинден пристигна дълго чаканият дъжд! (ВИДЕО) 20.07.24 18:23 Григор Лилов попиля Кирил Петков поради 8-те самолета за мониторинг на пожарите 20.07.24 17:52 НЗОК излезе със незабавно известие до всички! 20.07.24 17:29 Българска народна банка удари в земята синдикатите! Прогнозира 1115 лева минимална заплата за 2025-та, а те: 1080 20.07.24 17:10

Единственото доказателство против нея са личните й признания. Четири десетилетия по-късно делото беше преразгледано и съдът стигна до заключението, че Хем е почтена. В правосъдното решение от юни т.г. се показва, че самопризнанията, получени в психиатрична болница, където е била обвинената, освен това упоена с транквиланти, се състоят основно от едносрични отговори на въпроси на следователи.

В същото време, служителите на реда пренебрегват други доказателства, сочещи вероятно присъединяване на техен сътрудник. Колата на служителя на реда е била забелязана край къщата на библиотекарката в деня на убийството, а обеците на убитата са открити в дома му.

До последния миг щатският прокурор отхвърля да освободи дамата макар решенията на три съдилища в Мисури: първоинстанционният съд, след това апелативният, а най-после и Върховният съд. Прокурорът даже се обажда на началника на пандиза, където Хем излежава присъдата си, и му не разрешава да извърши правосъдното решение. Според обвинителя дамата би трябвало да остане зад решетките – в случай че не за ликвидиране, то за осъществени от нея закононарушения в пандиза, като това, че е нападнала надзорник с бръснач.

Вратите на пандиза се отворили за Хем, едвам откакто съдията е заплашил прокурора, че ще го притегли под отговорност за пренебрежение към съда. „ Оказа се доста елементарно да осъдиш почтен човек, само че доста мъчно да го освободиш. Не би трябвало да е по този начин “, разяснява юристът Шон О’Брайън, който пази Хем.

В петък 64-годишната жена напусна пандиза. В парка на град Чиликот тя се срещна със сестра си, щерка си и внучката си. Те се прегърнаха и размениха няколко думи, след което освободената Хем отиде да посети неизлечимо болния си татко, отказвайки да приказва с кореспонденти.

Източник: Сега

Още вести четете в: Живот, Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР