Пускат под гаранция собственичката на ротвайлерите, които нападнаха три деца

...
Пускат под гаранция собственичката на ротвайлерите, които нападнаха три деца
Коментари Харесай

Пускат под гаранция собственичката на ротвайлерите, нападнали три деца

Пускат под гаранция собственичката на ротвайлерите, които нападнаха три деца в софийското село Железница . Съдът счете, че има доказателства, че е направила закононарушението - не е положила задоволително грижи и те са предизвикали междинна телесна щета - обезобразяване на долни крака на три деца.
 
Полина Шишманова твърди, че кучетата са откраднати, а съседи описват по какъв начин същия ден мъжът й Красимир споделял, че са се погрижили и кучетата ги няма. Няма разрушени ключалки на клетките им. Съдът заключи, че или кучетата са пуснати от притежателите си или са избягали от вкъщи си. Обвиняемата е била длъжна и е трябвало да планува, че кучетата са нападателни и могат да причинят поврежда на животни или хора.
 

Събрани са задоволително доказателства, че Шишманова е съпричастна към закононарушенията, счита съдът, само че добави, че за обвинителен акт би трябвало да се съберат още доказателства. Няма заплаха да се укрие, трудовозаета е, има чисто правосъдно минало, няма и противообществени прояви. С това чисто правосъдно минало най-вероятната присъда е до 5000 лв. санкция. Има обаче разбираем и публичен интерес, оповестява.
 
Прокуратура изиска непрекъснат арест за Полина Шишманова . Тя остана безмълвна пред съда и репортерските въпроси и скри лицето си. В началото на правосъдното съвещание дамата се разплака и се наложи съдът да я успокои.
 
Прокуратурата описа за разпита на Ивайло Вакалиев, комшия. На 8 април към 14.00 ч. ротвайлерите влезнали в парцела му и нападнали кучето му , причинявайки му тежки увреждания - извадено око, строшен таз. Около 23.00 ч. същия ден Ивайло приказвал със брачна половинка на Шишманова за нападението над кучето. Питал го какво ще стане с ротвайлерите, Камбуров му дал отговор, че след нападението са взели ограничения и кучетата ги няма към този момент. Били решили въпроса генерално.-->
 
Ротвайлерите, благосъстоятелност на Шишманова, са нападателни, заключи прокуратурата. Телената ограда, където живеят кучетата, не е нарушена и няма по какъв начин животните да са избягали. Съпругът на Шишманова обаче твърди, че клетката на ротвайлерите е била разрушена и по този начин кучетата са изчезнали. Деница Гиндева, другарка на Шишманова, твърди, че кучетата са откраднати или избягали.
 
Ива Кацарска, Александър Антонов и Мартина Илиева са очевидци на случилото се. Александър Антонов излязъл с внуците си -  Емануел Илиев, Виктор Илиев и Християн Илиев. Срещнали двата ротвайлера без каишки и намордници. Кучетата са ухапали неведнъж по цялото тяло и възрастния човек и трите деца, сочи експертизата на прокуратурата.
 
Майката Мартина Илиева споделя, че две от децата още са в " Пирогов " с идни интервенции . Макар и да не е направена съдебно-медицинска експертиза, която да откри с акуратност контузиите, с цел да се откри дали са леки, тежки или междинни, от разказите на очевидци и огледите може да се откри, че децата са получили голям брой ухапвания.
 

Ротвайлерите не са минали наложителната имунизация за бяс през 2019 година Това с изключение на нарушаване, основава заплаха за предаването на заразна болест на децата.
 
Полина Шишманова не е осъждана, по думите й е осигурителен сътрудник и има състезателен лагер. Според отбраната няма заплаха да се укрие и да извърши ново закононарушение. Защитата изясни, че обвинената признава виновността си и доста съжалява. Освен че няма заплаха да се укрие би трябвало да се погрижи и за болния си брачен партньор, който е с два инфаркта и съпътстващи болести. " Това, което съм мислила тия три дни е голямото състрадание към тези три деца. Моля да не ме задържате под стража ", съобщи Полина Шишманова пред съда.
 
По смисъла на закона закононарушението не е тежко - санкционира се със затвор до 3 години. Жената е упрекната, че не се е погрижила за животните си и по този начин се е стигнало до случая.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР